[11][17]

[11][17]
DP World Tour - Kilpagolf

Finaalikierroksella loistaneelle Pulkkaselle kauden kolmas top 10 -sijoitus DP World Tourilla

Tapio Pulkkanen on saanut pelinsä kulkemaan. Kuva: Getty Images

Niin ikään mainion kisan pelannut Sami Välimäki teki lopussa karvaan triplabogin.

Tapio Pulkkanen esitti erinomaisia otteita Espanjan Gironassa päättyneen DP World Tourin kilpailun neljäntenä päivänä. Hän pelasi Catalunya Championshipissä sunnuntaina tuloksen 68, jolla hän jakoi päivän kolmanneksi kovinta kierrosta. Se nosti hyvää kautta pelaavan Pulkkasen kokonaistulokseen 282 (-6), ja jaetulle yhdeksännelle tilalle.

Sijalta 28 päätöspäivään lähtenyt Pulkkanen teki viisi birdieä, joista kolme tuli PGA Catalunya Resortin Stadium Coursen ensimmäisellä puoliskolla. Ehyen kierroksen ainoan boginsa hän teki 11. reiällä.

Pulkkanen oli syystäkin tyytyväinen viimeisen kierroksen antiin.

”Tänään oli uusi mies kehissä. Pitkä peli oli melko hyvää, ja pääsin väylältä lähestymään griinejä. Hyvä tulos vähän haastavammilla lipunpaikoilla taas. On kyllä PGA Catalunya top 5 -kenttä meidän kalenterissa. Ilo pelata”, hän sanoi.

Myöhemmin tässä kuussa 32 vuotta täyttävä Pulkkanen jäi kisan uusintaan lähteneistä Adri Arnauksesta ja Oliver Bekkeristä viisi lyöntiä.

Kyseessä oli nousujohteisen turnauksen pelanneelle Pulkkaselle kauden kolmas top 10 -sijoitus. Ensimmäinen tuli helmikuussa Ras al Khaimahissa ja toinen maaliskuussa Etelä-Afrikassa. Koko urallaan hän on sijoittunut DP World Tourilla kymmenen kertaa kymmenen parhaan joukkoon.

Hyvät otteet ovat viemässä noin 37 000 euroa tienannutta Pulkkasta maailmanlistan seuraavassa päivityksessä lähelle sijoitusta, joka tekee hänestä Suomen ykköspelaajan.

Myös Sami Välimäki oli kiinni ensimmäisessä top 10 -sijoituksessaan sitten komean tulokaskautensa 2020, jolloin hän otti kiertueen finaaliturnauksessa viidennen sijan. Sen esteeksi muodostui 17. reiällä tullut triplabogey, jota olivat riemastuttavasti edeltäneet eagle ja birdie.

”Aika pahasti jäi hampaankoloon. Hyvä taistelu tänään huonon etuysin jälkeen, mutta matka katkesi sitten lopussa. Kisa oli ok, enemmän olisi ollut otettavissa”, Välimäki sanoi.

Tuloksen 72 pelannut Välimäki joutui lopulta tyytymään jaettuun 18. tilaan, joka sekin on hänen toiseksi paras sijoituksensa sitten mainitun kauden 2020 finaalikilpailun. Isossa kuvassa Välimäen peli on pienestä pettymyksestä huolimatta menossa oikeaan suuntaan, ja se on tärkeintä.

Kisan neljäs suomalainen, Mikko Korhonen, oli kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen lähestulkoon kärjen vauhdissa, mutta peli ei toiminut hänen pelityylilleen sopivalla kentällä viikonlopun kierroksilla.

Viimeinen kierros vaati Korhoselta 75 lyöntiä, ja hän putosi top 20:sta jaetulle 33. sijalle.

Korhosen peli muuttui jatkokierroksilla virhealttiiksi, sillä hänelle kirjattiin kolmannella ja neljännellä kierroksella peräti 11 bogia. Näistä kuusi tuli sunnuntaina. Erityisen harmillisia olivat kierroksen lopetukset eilen ja tänään, sillä Korhoselle merkittiin rei’illä 16–18 yhteensä neljä bogia.

Peli kahden ensimmäistä DP World Tour -voittoaan tavoitelleiden Adri Arnauksen ja Oliver Bekkerin välillä kallistui vasta kuudennella playoff-reiällä ensin mainitun eduksi. Kaksikko takoi viisi paria, kunnes Bekker ei pystynyt upottamaan reilun parin metrin pituista par-puttiaan reiän taakse menneen chipin jälkeen.

Arnauksella on riittänyt ”läheltä piti” -tilanteita, sillä 27-vuotias pelaaja ehti sijoittua kiertueella kuudesti top 3:een ennen täysosumaansa. Barcelonalainen kiri voittoon 16. sijalta; yhtä kaukaa on DP World Tourilla viimeksi noustu kisan kuninkaaksi Alex Norénin toimesta vuoden 2018 Open de France -turnauksessa.

Arnauksesta tuli kotiyleisön riemuksi toinen peräkkäinen espanjalaisvoittaja kiertueella viikon sisällä. Pablo Larrazabal oli viime viikonvaihteen ykkönen niin ikään Espanjassa käydyssä kilpailussa.