Feng johtaa Mission Hillsissä – Haas ja Hoffman Houstonissa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Feng johtaa Mission Hillsissä – Haas ja Hoffman Houstonissa

Shanshan Feng johtaa Kraft Nabisco Championshipiä avauspäivän jläkeen. Kuva: GEtty Images.

Inbee Park aloitti mestaruutensa puolustamisen naisten vuoden ensimmäisessä major-turnauksessa, Kraft Nabisco Championshipissä tahmeasti. Korealainen pelasi tuloksen 74 (+2) ja jäi sijalla T46.

Kärkeen on matkaa kahdeksan lyöntiä. Kisaa johtaa Feng Shansan, 66 (-6), joka nakutti Mission Hillsin kentällä yhden bogeyn lisäksi seitsemän birdietä.

Kiinalainen on paljon velkaa torstain pelikaverilleen, kilpailun kolminkertaiselle voittajalle Amy Alcottille, joka vihki Fengin torstaina kentän saloihin.

”Pelasin Amy Alcottin kanssa tänään. Hän voitti täällä kolme kertaa ja ensimmäisen draivini jälkeen kysyin häneltä, voiko hän kertoa minulle mikä on se salaisuus, jolla hän on yltänyt voittoon täällä? Ennen tätä vuotta en koskaan ole pelannut hyvin täällä. Hän kertoi salaisuutensa”, Feng paljasti.

Enempää Feng ei sitten kertonutkaan, hän vetosi siihen, että salaisuus on säilytettävä, mutta lupasi valottaa asiaa tarkemmin sunnuntaina, jos voittaa kisan.

Vasta 15-vuotias yhdysvaltalaisamatööri Angel Yin hämmästytti torstaina pelaamalla tuloksen 68 (-4), jolla hän jakaa kilpailun neljättä sijaa. Edellä ovat Fengin lisäksi Korean Se Ri Pak sekä Yinin suuri idoli Michelle Wie, 67 (-5).

”Jos hän (Wie) istuisi viereeni ja sanoisi hei, varmaan vain säntäisin pakoon”, Yin kommentoi.

Jos Yin jatkaa samaa rataa, saattaa hän päästä esikuvansa kanssa samaan ryhmään viikonloppuna. Silloin ei auta pakoon säntäillä.

Kisan parhaat pohjoismaalaiset ja samalla eurooppalaiset ovat torstain jälkeen Ruotsin Anna Nordqvist ja Caroline Hedwall. He jakavat sijaa 18 tuloksella 71 (-1).

Naisgolfin ehkä seuratuin pelaaja, Uuden-Seelannin Lydia Ko on sijalla T29 (73/+1).

Hoffman voitolla Mastersiin

Charley Hoffman voi selvitä ensi torstaina käynnistyvään Mastersiin ainoastaan voittamalla eilen alkaneen Shell Houston Openin. Kovatasoisessa kilpailussa se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta alku on lupaava.

Maailmanlistalla sijalla 83. oleva Charley Hoffman selviytyy Mastersiin vain, jos voittaa Houstonissa sunnuntaina. Kuva: Getty Images

Maailmanlistalla sijalla 83. oleva Charley Hoffman selviytyy Mastersiin vain, jos voittaa Houstonissa sunnuntaina. Kuva: Getty Images

Tuloksen 65 (-7) pelannut Charley Hoffmanin jakaa ensimmäisen päivän jälkeen johtoa Bill Haasin kanssa. Hoffman selvitti Houston Golf Clubin kentän ilman bogeya, Haas teki yhden.

”Emme ole vielä sunnuntaissa asti, mutta minusta tuntuu, että teen oikeita asioita. En ole ihan hukassa tuolla. Tuntuu, että olen lähellä. Pitää vain pysyä positiivisena ja silloin asiat toivottavasti vain asettuvat paikoilleen ja löydät itsesi voittokamppailusta sunnuntaina. Se tilanne pitää sitten pystyä hyödyntämään”, Bill Haas pohti.

Hoffmanin Masters-haaveet kannattaa pitää vielä jäissä, niin hutera johto on. Lyönnin päässä johtavasta kaksikosta on 5 ja kahden lyönnin päässä 15 pelaajaa. Haas pelaa Augustassa varmuudella.

Phil Mickelson on Tiger Woodsin tapaan kärsinyt selkävaivoista pitkin kevättä. Vaikka ”Lefty” viikko sitten joutui jättämään leikin kesken venäytettyään lihaksen selästään avauslyönnissä, oli pelaamien torstaina jo vanhaa tuttua Mickelsonia. Tulos 68 (-4) riittää avauspäivän jälkeen sijaan T18.

”Tuntuu paljon paremmalta. Matkustan pieni hoitoväline mukanani, ja sen vaikutus paranemisessa on ollut valtava. Kipua ei enää ole, van pientä harjoitussärkyä muistuttavaa jomotusta”, Mickelson kuvaili.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje