26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Every yllätti Orlandossa

Kuningas Palmer onnitteli Matt Everyä nimikkokilpailunsa päätösseremoniassa. Kuva: © Getty Images

Matt Every ei ollut menettänyt uskoaan voittaa Yhdysvaltain kiertueella. Mutta paikka jossa se tuli, yllätti hänet täysin. Every ei kuulunut Arnold Palmerin kilpailun eturivin suosikkeihin tälläkään kertaa, joskin yllätykset ovat urheilun suola. Orlandosta 1,5 tunnin ajomatkan päästä Daytona Beachiltä kotoisin oleva pelaaja nappasi sunnuntaina Bay Hillissä upean voiton monen nimimiehen nenän edestä.

Every oli ennen viikonlopun kierroksia yhdeksän lyöntiä kärjessä olleen Adam Scottin takana. Kun Mastersin hallitseva mestari suli pahasti sunnuntaina, ei Everyn tarvinnut esittää päätöspäivänä elämää suurempaa golfia. Päinvastoin. Hän teki kolmen viimeisen reiän sisällä kaksi bogia, missattuaan 18:lla reilun metrin pituisen par-putin. Tässä vaiheessa vain Keegan Bradley saattoi enää uhata Everyn voittoa.

Bradleyn (-12) lähestyminen meni yhdeksän metrin päähän reiän vasemmalle puolelle, eikä uusintaan mahdollistanut birdieputti ollut kovin lähelläkään upota.

Kokonaistulokseen 275 (-13) päätynyt Every löi neljännellä kierroksella lukemat 70. Kierroksen paras ja menestyksen kannalta tärkein hetki osui sisääntulon alkuun, jossa hän teki kolme birdietä. Everylle kirjattiin sunnuntaina yhteensä viisi birdietä ja kolme bogia. Viimeisessä bogissa jännitys paistoi debyyttivoittonsa ottaneesta pelaajasta selvästi.

Viimeisen viheriön epäonnistuminen ja lopulta voiton tuoman riemun yhdistetty sekamelska sai Everyn herkistymään kilpailun jälkeisessä haastattelussa.

”Tämä on rankkaa… et usko, kuinka rankkaa. Koskaan ei tiedä, milloin se tapahtuu. Olen niin monta kertaa yrittänyt. On hienoa saada voittotili vihdoinkin auki”, 93. yrittämällään voittajaksi noussut Every sanoi.

Viikonvaihteen draaman keskeisin henkilö oli Adam Scott, joka johti turnausta seitsemällä lyönnillä 36 reiän jälkeen. Scottin johto kutistui ennen päätöskierrosta kolmeen lyöntiin, mutta sekään ei horjuttanut hänen suosikkiasemaansa.

Australialainen tärveli mahdollisuutensa tehtyään finaalikierroksen alussa kaksi bogia, ja vielä myöhemmin kolme lisää. Päivän ainoan birdiensä Scott kuittasi neljännellä reiällä. Pettynyt pelaaja joutui tällä erää tyytymään kolmanteen tilaan. Eroa Everyyn jäi kaksi lyöntiä.

Voitto olisi vienyt Scottin maailmanlistan ykköseksi ohi Tiger Woodsin. Selkäänsä poteva Woods saa siten pitää kärkipaikkansa ainakin kauden ensimmäiseen major-turnaukseen, Mastersiin saakka.

Arnold Palmer Invitational oli FedExCupin pisteissä seitsemänneksi nousseelle Everylle ensimmäinen PGA Tourin kilpailu, jota hän kävi yhdessä isänsä kanssa katsomassa.

”Hoin itselleni, että kenties se (voitto) tulee jossain erityisessä paikassa. On tämä todella mahtavaa, vaikeaa on vieläkin uskoa”, Mark Calcavecchiaa lapsena fanittanut Every sanoi.

Voitto merkitsi Everylle paikkaa huhtikuun toisella viikolla pelattavaan Mastersiin. Lisäksi hänelle aukeaa osallistumisoikeus kahteen World Tourin kisaan sekä PGA Championshipiin.

Jason Kokrak (-10) oli neljäs. Henrik Stenson ja Francesco Molinari (-9) jakoivat parhaina eurooppalaisina viidettä sijaa yllättäjiin kuuluneen Erik Comptonin kanssa.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje