13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][4]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

European Tourin kisoja suunnitellaan Floridaan

European Tour saattaa tehdä keväällä uuden aluevaltauksen. Kuva: Getty Images

Espanjan ja Portugalin koronarajoitukset pakottanevat etsimään uusia turnauspaikkoja kauempaakin.

Miltä kuulostaisi European Tourin kilpailu USA:ssa? Rapakon takana pelataan toki joka vuosi European Tourin ohjelmaan – majoreiden ja WGC-kilpailuiden muodossa – kuuluvia kisoja, mutta nyt Yhdysvaltoihin ollaan kaavailemassa jopa kolmea vanhan mantereen kiertueen turnausta.

Daily Telegraphissa olleen uutisen mukaan on mahdollista, että ensimmäinen ET-kilpailu pelattaisiin Floridassa jo huhtikuussa major-kauden käynnistävän Masters Tournamentin jälkeen. Oletetut kolme turnausta asettuisivat kilpailukalenterissa Tenerife Openin, Gran Canaria Lopesan Openin sekä Portugal Mastersin paikalle.

Mainittujen kisojen toteutuminen on käynyt entistä epävarmemmaksi koronapandemian aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi. Nykytilanteen vallitessa Isossa-Britanniassa ja Etelä-Afrikassa asuvilla henkilöillä on matkustuskielto Espanjaan ja Portugaliin. Asia on huippugolfin näkökulmasta ongelmallinen, sillä European Tourin pelaajista huomattava määrä asuu Isossa-Britanniassa ja Etelä-Afrikassa.

Maanantaina kiertueen pelaajille lähettämässään muistiossa European Tourin toimitusjohtaja Keith Pelley totesi, että suunnitelma on tällä hetkellä ET:n turnauskomitean pöydällä.

”Voin vahvistaa, että uudet yhteistyökumppanimme PGA Tourilla ovat tarjoutuneet auttamaan meitä kaikin tavoin kisojen toteutumisessa. Olemme keskustelleet European Tourin turnauskomitean aiheeseen liittyvistä asioista ja pitäneet osapuolet ajan tasalla”, hän sanoi.

Sen koommin Daily Telegraphin uutisessa kuin Pelleyn muistiosta ei käynyt ilmi, mitkä kentät Floridassa olisivat mahdollisia kisakenttiä ja mitkä olisivat turnausten tarkemmat päivämäärät.

Hän ei ollut vielä valmis kuoppaamaan mahdollisuutta alkuperäisten turnausten toteutumisesta. Pelley sai todistaa viime vuonna yli 20 ET-kilpailun peruuntumisen, joten tahto pitää kaikista sovituista kisoista kiinni on ensisijainen tavoite.

”Tällä hetkellä etenemme voimassa olevan kilpailukalenterin mukaan, mutta kaikki mahdolliset matkustusmääräykset ja muut rajoitukset voivat aiheuttaa muutoksia. Meidän on tarkasteltava ennakoivasti kaikkia vaihtoehtoja ja paikkoja turnausten toteutumiseksi jossain muualla. Asioista ilmoitetaan heti, kun on jotain konkreettista kerrottavaa”, Pelley kertoi.

European Tourin kauden 2021 kilpailuista toistaiseksi vain Oman Open on peruuntunut Omanin koronamääräysten vuoksi. Sami Välimäen viime vuonna voittama turnaus oli alun perin määrä pelata tällä viikolla. Kilpailulle haetaan mahdollisesti myöhemmin tänä vuonna uutta ajankohtaa kalenterista.

Kiertueen seuraava turnaus, Qatar Masters, pelataan ensi viikolla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje