23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

European Tourilta kauan odotettu sivustouudistus – myös toivomisen varaa löytyy

European Tourin uusi logo on edeltäjäänsä modernimpi ja pelkistetympi. Kuva: Getty Images

Kyseessä on kiertueen ensimmäinen brändäys yli kymmeneen vuoteen.

Golfin European Tour esitteli vastikään sivustouudistuksen, jonka se otti kokonaisuudessaan käyttöön lokakuun alussa. Ensimmäisten päivien käyttökokemuksen perusteella vahingosta on viisastuttu, sillä kyseessä on varsin onnistuneen oloinen kokonaisuus.

Sivusto on näkymältään raikas ja kohtalaisen monipuolinen, joskin tarkempi arvio on annettavissa vasta muutaman viikon käyttökokemuksen perusteella. Fontti on sopivasti isompi ja mikä tärkeintä sivut aukeavat riittävän nopeasti.

Myös tilastojen puolella näyttää suhteellisen hyvältä, mutta joitain puutteitakin on. Aiemmin omia suosikkipelaajiaan on saanut seurantaan klikkaamalla tähteä, mutta nyt tämä toimenpide vaatii kyseenalaisesti rekisteröitymisen. Myös applikaation puuttuminen Android-puhelimille ansaitsee pitkän miinuksen.

Euroopan kiertueen uudet sivut julkaistiin alun perin jo keväällä 2017, mutta tekele oli tuolloin susi jo syntyessään: sisällöltään puutteellinen ja toimivuudeltaan hidas. Siitä huolimatta sen takaisinvetoa saatiin odottaa tuskaiset kolme kuukautta.

Kun vanhat sivut palautettiin takaisin käyttöön, kiertueen toimitusjohtaja Keith Pelley kertoi, ettei muutoksia tule ennen kuin ET:llä on esittää täysin virheettömästi toimiva tuote. Uudessa on potentiaalia ja on oltavakin, sillä ET:n kokoisella instanssilla ei uskottavuutensa vuoksi ole varaa haksahtaa samassa asiassa toista kertaa. Ymmärrettävästi pientä hienosäätöä jouduttanee silti vielä tekemään.

Sivustouudistuksen yhteydessä European Tour esitteli myös uuden T-logon ja sloganin – ”Driving Golf Further”. Uusi logo on odotetusti modernimpi ja Pelleyn mukaan kaupallisempi antaen ”kiertueelle mahdollisuuden luoda paremman brändi-identiteetin”.

Vaikka kyseessä on ET:n ensimmäinen brändäys yli kymmeneen vuoteen, on kiertueella oltu varsin aktiivisia uudistusten suhteen. Tästä esimerkkinä käyvät viimevuosina lanseeratut erilaiset turnaukset, kuten GolfSixes, Hero Challenge ja Shot Clock Masters.

Viihteellisemmällä puolella tutuksi ovat tulleet muun muassa ”Chase the Ace” – ja ”Content Committee -videosarjat.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)

 • Kapu2 says:

  Itselläni kun avaan kisasivun avaus menee sekä tab että puh aina entry listiin. Sitten on valittava leaderbord. Tämä on ärsyttävää. Enään ei myöskään kisan jälkeen tule result vaihtoehtoa jossa näkyi ansaittu rahasumma.

 • golftintti says:

  Rekisteröinnin etu on se, että pelaajavalinta on nyt pysyvä. Ennen sitä yritettiin hoitaa evästeillä, mutta ei toiminut, vaikka asetukset olivat kunnossa. Rekisteröinnin vaatiminen yhden kerran tähtivalintaan on kyllä väärä ratkaisu.
  Mielestäni logo on suorastaan ankea. Muistuttaa soihtua, vain liekit puuttuvat ja miksi musta?
  Isompi fontti on ikävä kun itselläni sivusto on vain tuloslistan seuraamiseen ja kisa-aikataulujen katsomiseen sekä kompuutterilla että Android-laitteella. Android-sovellus muuten luvattiin jo vuosia sitten.
  Fiksu tapa seurata kaikkia kisoja on FlashScore. Voi valita monesta lajista ja myös suosikkipelaajat joita erikseen seuraa. Fontti sopiva selaukseen ja lähes livenä näkyy reiän tulos myös tekstinä hetken aikaa. Juuri tuossa näkyi Pulkkasen ”birdie” kuudennella.
  Pelaajan kohdalla on kotimaan lippu, joka nopeuttaa pelaajien hakua (puuttuu esim. Androidin selausversiosta). Ainoa puute on päivän kierroksen tulos erikseen, mutta sen näkee kun avaa tuloskortin, joka tapahtuu nopeasti.
  Helppo seurata vaikka ET:n CT:n ja LET:n kisoja. Jos vielä valitsee seurattavat pelaajat, näkee kaikki kisat samalla ’My Games’ sivulla peräkkäin.

 • EFC says:

  Muuten ookoo, mutta toimittajan kehuma fonttikoko on aivan liian suuri ja samoin ”riviväli” on turhan iso. Näistä olen kommentoinut myös ET:lle.

 • Lenis says:

  Sivustojen kehittäminen on käyttäjälle rasittavaa, ehkä paketruksen jälkeen nään Open Italian leaderboardin sekä androidkännykällä vanhasasa mobiiliversiossa että androidtabletilla uudessa uljaassa versiossa, kun suostuin rekisteröitymään viimeksimainittuun kaikine kommervenkkeineen, mutta kun täppään pelaajan nimeä saan esittelyn (joka tietysti on ihan kiva) mutta en löydä mitään nappulaa josta saisin tuloskortin! Neuvokaa tumpeloa, please!