[11][17]

[11][17]

Voittotaisteluun noussut Korhonen: "Huomenna lähden nauttimaan"

Viidettä sijaa jakava Mikko Korhonen on vain kolmen lyönnin päässä kärkipaikasta Itävallan ET-kisassa. Myös Roope Kakko onnistui lauantaina.

Mikko Korhonen pelasi yhden uransa parhaista kierroksistaan lauantaina golfin Euroopan kiertueen Lyoness Open -kilpailun kolmannella kierroksella Itävallassa.

Korhonen pelasi tuloksen 66 (-6), josta muodostui myös päivän paras noteeraus. Hän avasi kierroksensa ykkösreiän birdiellä, kuten muinakin pelipäivinä, ja viimeisteli etulenkillä kaikkiaan neljä birdieä.

Takimmaisen yhdeksikön aikana birdiejä syntyi vielä kolme lisää. Päivän ainoa kauneusvirhe oli reiän 16 bogi.

”Peli kulki tänään, ja pysyi koossa koko päivän. Kenttä oli tänään helpompi. Kun yöllä oli satanut, pystyin lyömään ilmassa suoraan lipulle”, Korhonen kommentoi.

Korhonen jakaa Royal Waterloo Country Clubin kentällä pelattavassa kilpailussa viidettä sijaa kokonaistilanteessa -6. Eroa paalulla jatkavaan Chilen Felipe Aguilariin on kolme lyöntiä.

Toisen sijan jakavat Etelä-Afrikan Dylan Frittelli, Itävallan Sepp Straka sekä Ruotsin Johan Carlsson (-7). Korhosen kanssa tasatilanteessa ovat myös Englannin Richard McEvoy, Etelä-Afrikan Jbe Kruger ja Espanjan Carlos Pigem.

”Huomiseen lähden rauhallisin mielin ja nauttimaan. Tiedä vaikka peli pysyisi kasassa kaksi päivää putkeen”, Korhonen maalaili.

Myös Roope Kakolla oli birdiehana lauantaina on-asennossa. Kuva: Getty Images

Kilpailu on Korhoselle, 36, kauden 12. ja jatkopaikka jo yhdeksäs. Uran paras sijoitus Euroopan kiertueella on maaliskuinen toinen sija Etelä-Afrikassa pelatussa Tshwane Openissa.

Kisan toinen suomalainen Roope Kakko  (-1) onnistui niin ikään lauantaina hienosti. Tuloksen 69 lyönyt Kakko nousi jakamaan kilpailussa sijaa 30 ollen top 10:stä vain neljän lyönnin päässä.

Espoolainen oli sisääntulossa liekeissä tehtyään reikien 11−16 jaksossa viisi birdieä. Koko päivän birdiesaalis oli seitsemän, bogeja hänelle kirjattiin neljä.

”Oli loistava puttipäivä, se vetää suun maireaksi. Ensimmäisessä ryhmässä pelaaminen ei nyt ollut helppoa, kun edellisiltana pääsin tosi myöhään kämpille. Tunne lyömiseen oli heikko, puttipeli käänsi tuloksen edukseni”, Kakko sanoi.

Sunnuntaina Korhonen käynnistää kierroksensa päivän toiseksi vimeisessä ryhmässä kello 11.45 Suomen aikaa seuranaan Johan Carlsson ja Richard McEvoy. Kakon kello 10.20 starttaavassa ryhmässä pelaavat Englannin Ashley Chesters ja Saksan Maximilian Kieffer.