[10][12]

[10][12]
European Tour

Voittokin kiikarissa − Mikko Ilosen vuoro lyödä parasta pöytään Marokossa

Ilonen jatkoi lauantaina Mikko Korhosen viitoittamaa tietä, ja rynnisti kenttäennätyksellä Trophee Hassan II -turnauksen voittotaisteluun.

Suomalaiset ET-pelaajat ovat tuottaneet täkäläisille huippugolfin ystäville mukavasti ilonaiheita Rabatin turnauksessa. Perjantaina Mikko Korhonen iski koko porukan kovimman tuloksen ja kolmannella kierroksella Mikko Ilonen teki saman tempun kenttäennätyksen muodossa.

Ilosen 66 lyönnin kierros oli sen verran väkevä, että hän nousi kilpailussa 54 reiän jälkeen jaetulle kakkostilalle.

Hän aloitti kierroksensa bogilla, joka jäi myös päivän ainoaksi. Ilonen sai ison vaihteen päälle ulosmenon puolivälissä tehden reikien 5–14 jaksossa kuusi birdieä. Kierroksen viimeisen birdiensä hän napautti kupin vierestä 18. reiällä.

Ilonen on paalulla olevaa Alvaro Quirosta lyönnin perässä. Ranskan Alexander Levy sekä eteläafrikkalaiset Erik Van Rooyen ja Christiaan Bezuidenhout ovat lahtelaisen kanssa samassa kuusi alle -tilanteessa. Pohjoismaalaisista top 10:een mahtuvat myös kahdeksatta sijaa jakavat ruotsalaiset Alexander Björk ja Joakim Lagergren (-4).

Nähdyn kaltainen pelivire on ollut hienoinen yllätys, sillä Ilonen pelaa tällä viikolla ensimmäistä kilpailuaan kahteen kuukauteen.

”Kierros alkoi verkkaisesti, mutta johti sitten kenttäennätykseen, 66 lyöntiä. Todellinen moving day, ja tällä kertaa oikeaan suuntaan. Mielenkiintoinen sunnuntai tiedossa”, Ilonen sanoi Facebook-tilillään.

Peli ei ollut ihan niin jiirissä kuin eilen.

Viisinkertaisella ET-voittajalla on varsin hyviä muistoja Marokosta, sillä vuoden 2013 − Marcel Siemin voittamassa − kisassa hän jakoi kakkossijaa. Kolme vuotta aikaisemmin Ilonen oli turnauksessa kolmonen.

Mikko Korhonen harmitteli lauantaina tuhlaamiaan birdiepaikkoja. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen ei ollut lauantaina aivan toisen päivän kaltaisessa vedossa. Kierroksensa (73) yksi yli pelannut helsinkiläinen majailee kokonaistilanteessa par. Se oikeuttaa jaettuun 22. sijaan.

”Ihan ok taistelu oli. Peli ei ollut ihan niin jiirissä kuin eilen. Vaikeaa on heti, jos lyönti on vähän hakusessa”, hän sanoi.

Korhonen, joka perjantaina teki lauantaina neljä birdieä. Bogeja syntyi kolme ja tuplabogeja yksi.

”Löin tietysti veteen ysillä. Siinä tiputin hyvän neljän metrin tuplabogiputin sisään. Sen jälkeen oli muutama hyvä birdiepaikka takaysillä, mutta tänään ei mennyt. Huomenna uusi yritys.”

Tapio Pulkkasen (+3) kierros Royal Golf Dar Es Salam -klubin Red Coursella sujui 73 lyönnillä. Hän harmitteli, ettei vaistonnut ajoissa muuttuneita peliolosuhteita.

”Vähän kaksijakoinen tunnelma. Pallonlyönti oli melko timanttia. Kolmen putin tupla kympille latisti vähän menoa”, 43. sijaa jakava ”Hattu-Tapio” sanoi.

”Yön sateen jälkeen oli ilma todella nihkeä, ja pallo ei lentänyt mihinkään. Kesti jonkun aikaa ymmärtää tämä tilanne. Päivän arvosanaksi annan 3,5 hattua viidestä.”

Ilosen, Quirosin ja Bezuidenhoutin muodostama kärkiryhmä starttaa kilpailun neljännelle kierrokselle sunnuntaina kello 14.15 Suomen aikaa.