[6][5]

[6][5]

Viisi reikäpeliottelua sunnuntaina urakoinut Kiradech Aphibarnrat Perthin kisan ykkönen

Vantteran thaimaalaisen edellinenkin ET-voitto tuli match play -turnauksessa.

Kiradech Aphibarnrat sai rehkiä World Super 6 Perth -kilpailussa menestyksensä eteen hartiavoimin töitä. ”Ahkeruus” palkittiin, sillä hän kukisti Lake Karrinyup Country Clubin kentällä pelatun kisan finaaliottelussa isäntämään James Nittiesin lukemin 2/1.

Aphibarnrat joutui uusimaan lauantaina 54 reiän lyöntipeliosuuden jälkeen paikastaan päätöspäivän reikäpeleihin. Kun kahdeksan ensimmäistä pääsi suoraan match play -vaiheen toiselle kierrokselle, asetettiin Aphibarnrat 15 muun pelaajan kanssa tuleen jo sunnuntaiaamuna.

Kaikista lujimmille Aphibarnratin laittoi Japanin Yusaku Miyazato, joka taipui toisen reikäpelikierroksen kamppailussa vasta viidennellä jatkoreiällä.

Matkallaan loppuotteluun thaimaalainen päihitti vielä USA:n Sean Crockerin (1/0) ja Australian Lucas Herbertin (ensimmäinen jatkoreikä).

Vuosikymmenen vaihteessa PGA Tourilla pelannut Nitties voitti finaalissa ensimmäisen reiän ja tasasi vielä seuraavan, kunnes Aphibarnrat otti ohjat haltuunsa. Hän päätti vastustajansa pyristelyt viemällä kolme reikää putkeen kolmella birdiellään.

Aphibarnrat ja Nitties raivaisivat tiensä finaaliin mahdollisimman kaukaa, sillä molemmille kertyi sunnuntaina viisi kuuden reiän pika match play -ottelua. Näistä Aphibarnrat pääsi numeroiden valossa kaikkein helpoimmalla nimenomaan loppuottelussa.

Voitto oli Bangkokissa syntyneelle ja asuvalle 28-vuotiaalle pelaajalle neljäs Euroopan kiertueella. Edellisestä ehti vierähtää 2,5 vuotta, ja myös tuolloin ykköstila tuli match play -turnauksessa. Paul Lawrie Matchplay on tosin kauttaaltaan perinteinen reikäpelikilpailu.

Aphibarnrat voitti joulukuussa Thongchai Jaideen säätiön isännöimän Asian Development Tourin kilpailun, ja sai sen verran OWGR-pisteitä, että ylsi maailmanlistalla 50:n joukkoon.

Hän oli ilmoittautunut myös joulun alla pelattuun ADT-kisaan, mutta vetäytyi koitoksesta viime hetkellä varmistaakseen pysymisensä listalla top 50:ssä. Samalla sinetöityi hänen pääsynsä parin kuukauden kuluttua pelattavaan Masters Tournamentiin.

Euroopan kiertueen turnaukset jatkuvat alkavalla viikolla Omanissa.  NBO Oman Openiin osallistuvat myös Mikko Ilonen, Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen.