15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][13]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Valderraman kisa venyy maanantaille – Korhonen kahden lyönnin päässä kakkossijasta

Mikko Korhosella on mainio tilaisuus hämmentää takaysillä kärjen järjestystä. Hänen tilastoistaan ei löydy yhtään bogia sisääntulon puolelta.

Mikko Korhonen jatkoi vahvoja esityksiään nihkeästi etenevän Andalucia Valderrama Mastersin kolmannella kierroksella. Hän oli kierrostaan yhdeksän reiän jälkeen kolme alle, kun kilpailu keskeytettiin − jälleen kerran − ukkosen vuoksi.

Korhonen on kilpailussa kokonaistilanteessa -5 pelattuaan 45 reikää. Se oikeuttaa tässä vaiheessa viidenteen sijaan. Paalulla edelleen pysyttelevä, kilpailua isännöivä Sergio Garcia (-10) on viiden lyönnin päässä, mutta eroa toisena olevaan Englannin Lee Westwoodiin on vain kaksi lyöntiä.

Helsinkiläinen aloitti sunnuntaina birdiellä, mutta teki heti seuraavalla päivän ainoaksi jääneen bogin. Jatko sujui loistavasti, kun hän iski vielä kolme birdieä Real Club Valderraman kentän rei’ille 3, 4 ja 8.

Kolmatta sijaa jakavat Irlannin Shane Lowry ja Espanjan Gonzalo Fernandez-Castano ovat lyönnin Korhosta edellä.

Poikkeuksellisen takkuisasti sujuva kilpailu on jouduttu keskeyttämään useamman kerran päivässä torstaista lähtien. Lauantaina päätettiin, että turnaus viedään loppuun 54 reiän kilpailuna. Samalla myös ilmoitettiin, että varapäivä otetaan tarvittaessa käyttöön. Sunnuntaina, toisen keskeytyksen jälkeen, kentälle pääsyä odotettiin neljä tuntia, kunnes kisajärjestäjät ilmoittivat pelin jatkumisesta maanantaina.

”Maanantai-ratkaisut” ovat Euroopan kiertueella erittäin harvinaisia. Tähän oli kuitenkin turvauduttava, sillä 36 reiän pituisiksi supistetuissa kilpailuissa Race to Dubai -pisteitä ja palkintosummia ei voida jakaa pelaajille täysmääräisinä.

Kolmatta kierrosta jatketaan olosuhteiden salliessa maanantaina kello 10.10 Suomen aikaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje