20.– 27.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Vakuuttavassa iskussa olevalla Lowryllä poikkeuksellinen tilasto Abu Dhabissa

Shane Lowry on potentiaaliinsa nähden voittanut pääkiertueilla yllättävän harvoin.

Shane Lowryn peliesitys vuoden ensimmäisessä ET-kilpailussa ei ole jättänyt ketään kylmäksi. Avauskierroksella Abu Dhabi Golf Clubin kenttäennätystä, 62, sivunnut pelaaja tarjoili myös perjantaina päivän parasta antia tuloksen 67 muodossa, ja venytti johtonsa kolmeen lyöntiin.

”Merimiespartaisen” irlantilaisen reikätulossaldo on punainen kuin hellankoukku. Hän on tehnyt kolmen pelipäivän puitteissa 21 birdieä, mutta kokonaisuus sisältää yhden erikoisuuden. Birdieistä eniten 42,9 prosenttia eli yhdeksän on tullut kentän par-kolmosilla.

Toisin sanoen Lowry on jäänyt 12 yrittämällä vain kolme kertaa ilman birdien kentän lyhyillä rei’illä. Lowryn jäätävä meno on perustunut paitsi tarkkoihin lähestymisiin, myös järkähtämättömään puttityöskentelyyn.

Lowry saa poikkeuksellisesti jo lauantaina päättyvän kilpailun neljännellä kierroksella seuraa Richard Sternestä. Ensin mainitun pitäisi lähtökohtaisesti olla nykyvireessään liian kova pala eteläafrikkalaiselle, mutta finaalikierros voi tuoda tunnetusti matkan varrella monenlaisia yllätyksiä.

Vaikka 31-vuotias Lowry on ollut pian kymmenen vuotta suuren yleisön tietoisuudessa, ei hänestä ole – odotuksista huolimatta – kuoriutunut aivan eturivin tähteä.

Hän saavutti ensimmäisen ET-voittonsa Irlannin avoimissa vuonna 2009, kunnes seuraavaa ykköstilaa saatiin odottaa kolme vuotta. Näin kävi myös toisen ja kolmannen voiton välissä, kun hän taisteli tähän asti upeimman voittonsa World Golf Championships -sarjan kilpailussa Ohiossa.

Kolmen vuoden taika katkesi viime vuonna, kun maailmanlistalla sijalla 75 oleva Lowry ei onnistunut voittamaan kilpailua kaudella 2018. Toki Lowry ei oletettavasti pistäisi pahakseen vaikka hieman ”myöhässä” oleva voitto tulisi välittömästi vuoden alkuun Rolex Series -turnauksessa.

Kuusi vuotta vanhempi Sterne on voittanut ET:n kisoja tuplasti enemmän kuin Lowry, mutta isoimmat meriitit kalpenevat jälkimmäisen parhaiden saavutusten rinnalla. Voitoista vain yksi on tullut tällä vuosikymmenellä, ja siitäkin on kulunut lähiviikkoina viisi vuotta.

Peräti 34 tunnin pituiseksi venähtäneen matkan Havaijilta Abu Dhabiin tehnyt Ian Poulter on univelastaan huolimatta pysytellyt koko kilpailun ajan kärjen tuntumassa. Englantilainen tähyilee 54 reiän jälkeen kolmantena, viisi lyöntiä Lowrystä.

Tanskan Søren Kjeldsen (-10) jakaa parhaana pohjoismaalaisena viidettä sijaa. Abu Dhabi HSBC Championshipissä korkeimmalle (2.) rankattu, yhdeksäntenä oleva USA:n Brooks Koepka (-9) lienee jo voittohaaveita ajatellen turhan kaukana.

Kilpailun kaikki neljä suomalaista, Kim Koivu, Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja karsiutuivat kahdelta jälkimmäiseltä kierrokselta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje