21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Urakkamies Kim Koivu paras suomalainen kiertueen rankingissa Qatarin kisan alla

Qatar Masters on viimeinen Arabianniemimaalla pelattava kisa ennen marraskuuta. Kun kautta on takana 12 kisaa, on Kim Koivu rankingin paras suomalainen.

Euroopan kiertueella pelataan kuluvalla viikolla kauden viides ja toistaiseksi viimeinen kilpailu Arabianniemimaalla. Aavikon kupeeseen palataan vasta marraskuun lopussa, kun kaudelle lyödään piste Dubain finaalissa.

Qatarissa suomalaisia on mukana neljä: Kim Koivu (85), Kalle Samooja (119), Tapio Pulkkanen (120) ja Mikko Korhonen (126). Suluissa on miesten sijoitus kiertueen pistelistalla, kun kautta on takana 12 kilpailua.

Koivun pistepotti on muihin suomalaisiin verrattuna melko muhkea. Koivulla on kasassa 111,8 pistettä, kun muun kolmikon pisteet liikkuvat välillä 71,6–76,2.

Mutta on Koivu ahkeroinutkin, kiertuetulokkaan tilillä on jo 10 starttia, kun Samoojalla kisoja on seitsemän, Pulkkasella kuusi ja Korhosella neljä. Kisaa kohti Korhonen on tienannut eniten pisteitä. Keskiarvolla ei toki kauden lopussa tee mitään vaan kokonaispotilla ja siinä vertailussa Koivu on suomalaisista vahvin.

Qatarin kisa Doha Golf Clubilla on suomalaisista entuudestaan tuttu vain Korhoselle ja Pulkkaselle. Pulkkanen karsiutui viime vuonna kisan debyytissään. Korhosella startteja Qatarissa on neljä ja jatkopaikkoja kolme. Kärkipään sijoitukset ovat kuitenkin toistaiseksi jääneet haaveeksi.

”Pikkuhiljaa alkaa elämä voittaa taas. Olin aika loppu Omanin kisan jälkeen, en muista, milloin viimeksi olisi ollut noin rankka kisa”, Korhonen kommentoi.

”Qatarissa olosuhteet tulevat olemaan aika samanlaiset kuin Omanissa ja tuulista tulee olemaan. Pinnat eivät yllä Omanin tasolle. Kenttä on tuttu, siinä ei tule yllätyksiä. Kärsivällisyyttä taas kysytään, kun pelataan tuulisessa kelissä”, Korhonen jatkoi.

Palkintorahaa jaossa on 1,75 miljoonaa dollaria, eli noin 1,54 miljoonaa euroa ja pisteitä 2750, joista voittaja nappaa 460. Kisan voittoa puolustaa Eddie Pepperel. Vuosi sitten voittotulos oli -18. Jatkopaikka vaatinee tänäkin vuonna parin alittamista 2–4 lyönnillä.

Suomalaisten lähtöajat torstaina paikallista aikaa. Qatarissa kello on tunnin enemmän kuin Suomessa:

Kalle Samooja 6.35
Kim Koivu 8.15
Tapio Pulkkanen 11.10
Mikko Korhonen 11.20

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje