Live scoring 21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Tyly kohtalo Euroopan kiertueella − lyönnin päähän top 10:stä ja ulkona jatkosta

Perthin turnauksessa vaihdetaan sunnuntaina lyöntipelistä match play -otteluihin.

ISPS Handa World Super 6 Perth -kilpailussa koettiin lauantaina poikkeuksellisen kiperä tilanne, kun kolmannella lyöntipelikierroksella taisteltiin 24:sta paikasta päätöspäivän match play -osuudelle.

Kun 11 pelaajaa päätyi 54 reiän jälkeen jaetulle 15. tilalle, oli joukosta pudotettava yksi pelaaja uusinnan kautta. Karsiutuminen osui lopulta toisella play off -reiällä Tom Murrayn (-6) kohdalle.

Englantilainen maksoi match play -paikan menettämisestä harvinaisen kovan hinnan, sillä hän jäi jaetusta yhdeksännestä sijasta lyönnin ja lyöntipeliosuuden voittaneesta Ruotsin Per Långforsistakin (-10)  vain neljän lyönnin päähän.

Lyöntipelivaiheen kahdeksan parasta selviytyi Lake Karrinyup Country Clubilla automaattisesti toiselle reikäpelikierrokselle. Tähän joukkoon ylsi pohjoismaalaisista Långforsin ohella myös mainion amatööriuran Yhdysvaltain yliopistosarjoissa pelannut Norjan Kristoffer Reitan.

Sunnuntaina ensimmäistä vastustajaansa neljännesvälieriin odottavat myös kisan suurimpiin voittajasuosikkeihin kuuluvat Irlannin Paul Dunne, Belgian Thomas Pieters sekä Uuden-Seelannin Ryan Fox.

Långfors on tuttu monelle suomalaispelaajalle Nordic Liigasta, jossa hän pelasi edelliset neljä kautta. Hän osallistui syksyllä ET:n karsintoihin, ja läpäisi lopulta koko kolmiportaisen karsintavaiheen. Australiassa hän pelaa uransa kuudetta ET-kilpailuaan.

”Oli iso askel vaihtaa Nordic Liigasta Euroopan kiertueelle. Hienoa voittaa lyöntipeliosuus, ja voitto turnauksessa merkitsisi minulle tietysti kaikkea mahdollista. Olen innoissani reikäpeleistä, täytyy vain pysyä keskittyneenä, ja jatkaa samaan malliin”, Långfors sanoi.

Sunnuntain kaikki match play -kamppailut pelataan kuuden reiän pituisina otteluina. Mikäli ottelu on tämän jälkeen tasan, ratkaistaan voittaja varta vasten rakennetulla lyhyellä uusintareiällä. Jos myös jatkoreikä tasataan, palataan takaisin lyöntipaikalle, ja pallonsa lähimmäksi lippua saanut pelaaja on ottelun voittaja.

Kilpailun ainoa suomalaispelaaja Kim Koivu karsiutui 36 reiän jälkeen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje