16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Tapio Pulkkasella upea nousu Portugalin avoimissa

30 reikää perjantaina urakoinut Pulkkanen on 10. sijaa jakavien joukossa, kun useat kilpailijat eivät ole edes aloittaneet vielä toista kierrostaan.

Myös epävakaan sään avauspäivänä sotkeman Open de Portugal -turnauksen toinen pelipäivä on jäämässä pahasti kesken. Tähän mennessä vain vajaa kolmannes kilpailun 156 pelaajasta on saanut kaksi kierrosta valmiiksi.

Yksi heistä on Tapio Pulkkanen, joka esitti perjantaina mainioita otteita. Pulkkanen ennätti pelata torstaina ainoastaan  kuusi reikää, ja oli kisan keskeytyshetkellä tilanteessa kaksi yli.

Perjantaina kotkalaistaustaisella pelaajalla oli täysin toisenlainen ääni kellossa. Hän teki pelaamiensa 30 reiän puitteissa 11 birdieä, ainoat tahrat tulivat kahden bogin muodossa toisen kierroksen jälkipuolella.

”Hyvä päivä oli joo. Päivä lähti hienosti liikkeelle, kun sain kaksi birdieä ekaan kolmeen reikään. Siitä oli hyvä jatkaa. Lähestymislyönnit ja putti toimivat loistavasti. Tiiltä täytyy vähän skarpata huomiseksi”, Pulkkanen sanoi.

Pulkkanen (-7) jakaa tuloksin 69–70 kymmenettä sijaa muun muassa britti Ryan Evansin kanssa, joka jätti hänet kakkoseksi pääsiäisen jälkeen pelatussa Belekin Challenge Tour -kilpailussa.

Kaksikolla on matkaa kärkipaikkaa hallussa pitävään – ja toisen kierroksensa alkutaipaleella olevaan – Englannin Matt Wallaceen viisi lyöntiä.

”Ajattelin vähän aikaisemmin mennä kentälle huomenna lyömään avauksia. Sitä kautta eteenpäin”, Pulkkanen suunnitteli.

Ensimmäisellä kierroksella tuloksen 70 pelannut Roope Kakko ei ole päässyt perjantaina vielä tositoimiin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje