Tapio Pulkkanen oli tyytyväinen starttiinsa Kiinan avoimissa. Kuva: Getty Images
European Tour |
25.4.2018

Tapio Pulkkasella mallikas aloitus Pekingissä

”Hattu-Tapio” kuittasi avauskierroksen virheensä joka kerta nopealla birdiellä. Myös Mikko Ilonen lähtee hyvistä asemista toiselle kierrokselle.

Euroopan kiertueella tällä kaudella debytoivan Tapio Pulkkasen kisaurakka käynnistyi mukavasti  Topwin Golf & Country Clubilla pelattavassa Volvo China Openissa.

Torstain kierros, 70 (-2), pitää kotkalaistaustaisen kilpailun tässä vaiheessa jaetulla 34. sijalla.

Pulkkanen teki avauskierroksella kolme bogia, mutta pystyi kuittaamaan virheensä joka kerta nopealla birdiellä. Hän kirjasi päivän mittaan viisi birdieä, joista vain yksi tuli kentän viidestä par-viitosella.

”Löin tänään pitkät lyönnit melko hyvin ja wedgetkin olivat kohdillaan. Par-viitosilla lähipeli vähän sakkasi, ja tuli hyvistä paikoista vain par-tuloksia”, hän sanoi.

”Ihan solid startti, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.”

Tulosta kyllä tulee, jos jatkan samaan malliin.

Mikko Ilonen teki Pulkkasen tavoin kolme bogia, mutta yhden birdien vähemmän. Niistä vain yksi – kuten ”Hattu-Tapiolla” – tuli par 5 -reiällä. Viime viikolla Marokossa kolmanneksi sijoittunut Ilonen (T48) on tuloksellaan 71, ennustetun cut-rajan paremmalla puolella.

”’Pelasit riittävän jämäkästi’, caddieni Jason sanoi. Se tiivistää koko kierroksen. Paikkoja tuli riittävästi tehdä tulosta, tänään vain ei ollut se päivä”, Ilonen kertoi Facebook-tilillään.

”Toinen kenttäpuoli oli vahvaa peliä, mutta en saanut hommaa kääntymään. Tulosta kyllä tulee, jos jatkan samaan malliin.”

Kiinan avointen johdossa on todellinen yllätysnimi, Daxing Jin. Maailmanlistalla sijalta 1426 löytyvä kiinalainen pelasi kisan alkajaisiksi tuloksen 64. Englannin Matt Wallace ja Italian Nino Bertasio (65) ovat eaglen ja kuusi birdieä tehnyttä Jiniä lyönnin jäljessä.

Jin, 25, pelaa kahdeksatta kilpailuaan Euroopan kiertueella. Näistä vain yksi on avannut hänelle paikan jatkokierroksille − kuusi vuotta sitten.

Pohjoismaalaisista top 10:een mahtuvat ruotsalaiset Alexander Björk (66) ja Marcus Kinhult (68). Pulkkasella ja Ilosella Kinhultin jakamaan kahdeksanteen sijaan on matkaa 2−3 lyöntiä.

Juttua päivitetty 15.48.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti