Live scoring 21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Tapio Pulkkanen iski kirivaihteen päälle – pelasi vuoden parhaan kierroksensa

Tapio Pulkkanen tarvitsee Skotlannista korkean sijoituksen pitääkseen toiveet suorasta pelioikeudesta ensi kauden Euroopan kiertueelle elossa.

Links-golfin riemuvoitto jatkui suomalaisittain erinomaisesti. Alfred Dunhill Championshipsin kolmannella kierroksella Tapio Pulkkanen oli herra ja hidalgo. Raivoisasti elintärkeitä pisteitä Race-2-Dubain rankingiin jahtaava Pulkkanen venyi Carnoustien kentällä vuoden parhaimpaan kierrostulokseensa.

Pulkkanen takoi lauantaina kuusi birdieä ja eaglen. Eagle oli Pulkkaselle jo kolmas viimeiseen kahteen päivään. Huippusuorituksensa ansiosta hän nousi jakaamaan seitsemättä sijaa.

Pulkkasen ensimmäinen yhdeksikkö oli vauhdikasta menoa. Ensimmäistä kauttaan Euroopan kiertueella pelaava Pulkkanen nakutti etulenkkinsä tulokseen -6. Ilman bogeya sujunut kierros huipentui vielä kahteen birdieen takalenkillä.

64 lyönnin kierros on Pulkkasen paras kuluvan kalenterivuoden kilpailuissa. Viime joulukuussa hän pelasi Etelä-Afrikassa saman tuloksen. Tuo kilpailu on osa kauden 2018 kilpailukalenteria.

Kolmella eri links-kentällä pelattavassa kilpailussa cut suoritettiin poikkeuksellisesti vasta lauantain jälkeen. Pulkkanen oli selvästi paras tänään Carnoustieta pelanneista. Hänen jälkeensä kyseisen kentän toiseksi parhaasta tuloksesta vastasi Belgian Nicolas Colsaerts (-5).

Pulkkanen on Euroopan kiertueen pistelistalla sijalla 156, kun 110 parasta pelaajaa uusivat pelioikeutensa kauden päätteeksi. Hattu-Tapio on tuosta rajasta noin 146 000 euron päässä. Huomenna hän tarvitsisi huippusijoituksen pitääkseen suoraan korttiin oikeuttavat haaveet elossa.

Kilpailun viimeinen päivä pelataan St. Andrewsin Old Coursella. Pulkkanen pelasi siellä torstaina vaatimattoman 76 lyönnin kierroksen, joten hampaankolossa on mukavasti puhdistettavaa finaalipäivälle.

Mikko Ilonen ei pystynyt jatkamaan eilistä huippuvirettään. Tänään hän kiersi Kingsbarnsin 75 lyönnillä, mikä oli 12 iskua heikommin kuin edellispäivänä Old Coursella.

Tuloslistalla hän tippui jaetulta kuudennelta paikalta sijalle 34.

Kim Koivu viritteli kolmannelle päivälle hienon kirin, mutta se ei silti riittänyt cutin läpäisemiseen. Suomigolfin tämän kauden komeetta pelasi Kingsbarnsin viisi alle parin. Hän tippui viimeiseltä kierrokselta vaivaisella yhdellä lyönnillä.

Alla olevalla videolla Koivu summaa kolmen linksin kilpailunsa.

Kilpailua johtaa Englannin Tyrrell Hatton -14. Euroopan voittoisaan Ryder Cup -joukkueeseen kuulunut Hatton on voittanut kaksi edellistä Alfred Dunhill Championshipsia. Edellinen pelaaja, joka on voittanut kolmena vuotena peräkkäin saman Euroopan kiertueen kilpailun on Ernie Els. Hän pystyi harvinaiseen temppuun vuosina 2002-2004 Heineken Classicissa.

European Tour tiedotti Twitterissä, että sunnuntain finaalikierros pelataan yhteislähtönä klo. 10.30 (Suomen aikaa) alkaen. Syynä tähän on ennusteiden mukaan rajuksi yltyvä tuuli.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje