30.6.– 7.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][0]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Tapio Pulkkanen cut-rajan oikealla puolella – Mikko Ilosella hankala avauskierros

Pulkkanen parsi British Mastersin vaativissa oloissa kelpo tuloksen. Ilosen kierrosta rassasi molemmilla kenttäpuoliskoilla lipsahtanut tuplabogi.

Tapio Pulkkanen aloitti Walton Heath Golf Clubin kentällä käynnistyneen British Mastersin tuloksella 72 (par). Se riittää hieman kesken jääneellä kierroksella jaettuun 41. sijaan.

Pulkkanen sai torstain kierroksella oivallisen alun tehtyään kahdella ensimmäisellä reiällä (kentän 10. ja 11.) birdien. Se ei kuitenkaan siivittänyt Kymen Golfin kasvattia lentoon, sillä hän sortui välittömästi tämän jälkeen kolmeen bogiin.

Jatkossa ”Hattu-Tapio” piti virheet kurissa, eikä hänen korttiinsa kirjattu enää paria heikompia reikätuloksia. Päivän kolmannen ja viimeisen birdiensä hän teki toisen kenttäpuoliskon alkupuolella.

”Aika vaativat olot oli tänään pelata. Kierros lähti juhlavasti liikkeelle kahdella birdiellä, jonka jälkeen jouduin bogijunaan. Loppukierros oli tasaista touhua, muutama birdiepaikka oli vielä lopussa”, hän sanoi.

”Huomenna taitaa olla kovaa tuulta taas luvassa eli samalla lailla peli ja bogit pois”, Skotlannin kolmen kentän kisassa hienosti viime viikolla onnistunut Pulkkanen suunnitteli.

Mikko Iloselle British Mastersin ensimmäinen kierros oli vaikea. Tulos 76 (+4) käsitti yhden birdien, yhden bogeyn ja kaksi tuplabogia. Lahtelainen jakaa avauspäivän jälkeen tylysti 107. sijaa.

”Ensimmäinen päivä pulkassa. Kaksi tuplaa tuloskortissa, ja siinä on kaksi liikaa. Ja vain yksi birdie. (Huomenna on) saatava homma toimimaan ajoissa, muuten kauteni tulee päätökseen”, Ilonen sanoi Facebook-päivityksessään.

Englantilaisilla on tässä palkintoarvoltaaan kolmen miljoonan punnan turnauksessa kolmoisjohto. Tulos 67 (-5) löytyi torstaina Matt Wallacen, Tommy Fleetwoodin sekä eriskummallisen hole-in-onen tehneen Eddie Pepperellin korteista.

Suomalaisista parhaiten onnistui aamuryhmissä pelannut Mikko Korhonen, joka jakaa tuloksellaan 70 (-2) sijaa 21.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje