Oliver Lindellillä on Tarragonassa kirkkaat näkymät 25:n joukkoon.  Kuva: Antero Lindell
European Tour |
14.11.2017

Taistelu ET:n korteista kiihtyy − kolme suomalaista jatkoon karsintafinaalissa

Oliver Lindell ja Kalle Samooja ovat kyttäysetäisyyden päässä viimeisistä ”korttisijoituksista”. Myös Kim Koivun pysyminen cut-rajan paremmalla puolella tietää maajoukkuepelaajalle vahvaa kategoriaa Challenge Tourille.

Euroopan kiertueen karsintafinaalin neljäs kierros eteni suomalaisittain varsin myönteisissä merkeissä. Kilpailun kuudesta suomalaisesta kolme varmisti tiistaina paikkansa jatkokierroksille, kun Oliver Lindell (-6), Kalle Samooja (-5) ja Kim Koivu (-2) suorituivat mallikkaasti päivän urakastaan.

Lindellin (70) ja Samoojan (70) kierrokset etenivät paikoin värikkäästi. Porvoolaisen saldo käsitti yhden eaglen ohella viisi birdieä, kolme bogia ja yhden tuplan.

Lindellin tilanne näytti 10. reiän tuplabogin jälkeen hieman huolestuttavalta, kunnes kierrostaan kolme yli ollut nuorukainen teki ison ryhtiliikkeen. Hän pelasi kahdeksan viimeistä reikää viisi alle, ja on vain lyönnin päässä ET-kortin syrjässä kiinni olevista pelaajista.

”Hyvä ettei enää tarvitse tänne tulla, sillä molemmat finaalikierrokset pelataan Lakesin kentällä”, sanoi Lindell paljastaen samalla, kumpi Lumine Golf Clubin kentistä on enemmän hänen mieleensä.

”Avauksissa meillä oli melkoisia vaikeuksia, pallon suunnatessa välillä varsin vahvasti oikeaan. Puttipeli oli puolestaan kymppiväylää lukuun ottamatta varsin mallikasta”, analysoi Lindellin caddiena toimiva Arto Teittinen.

Ässän tehnyt Kalle Samooja on jo varmistanut paremman kategorian CT:lle kaudeksi 2018. Kuva: Getty Images

Lyönnin päässä Lindellistä oleva Samooja pelasi Lakes-kentällä eriskummallisen kierroksen, jonka kohokohta oli kahdeksannella (kentän 17.) reiällä tullut hole-in-one. Turkulaisen kaikki seitsemän parista poikennutta reikätulosta syntyi reikien 2–8 (kentän 11–17) jaksossa. Ne käsittivät ”ässän” ohella kaksi birdieä ja kolme bogia.

Samoojan pääsy kahdelle viimeiselle kierrokselle merkitsi samalla sitä, että hänen Challenge Tour -kategoriansa paranee, vaikka luonnollisesti tähtäin on vain ja ainostaan ET:n kortissa.

”Laskin, että kahteen kisaan olisi ollut vaikea päästä kategorialla, mikä tuli CT:ltä (varsinaisen kauden jälkeen). Mutta tällä (kohentuneella kategorialla) pääsee pelaamaan nyt kaikki ja jonkun ET:n kilpailunkin”, Samooja kertoi.

Kim Koivun otteet Tarragonassa ovat olleet ilahduttavan positiivisia. Vielä amatöörien kirjoissa oleva pelaaja löi neljännellä kierroksella tuloksen 72 (Lakes), ja meni viimeisten joukossa jatkokierroksille.

Niin ikään vahvan kategorian Challenge Tourille varmistaneen Koivun ohella cut-rajan selvitti toinenkin amatööri, Espanjan Adri Arnaus (-5). Kisan kolmas amatööri, Ruotsin Oliver Gillberg (+1) karsiutui.

Kim Koivu on ollut karsintafinaalin suurin suomalaisyllättäjä. Kuva: Golfpiste

Suomalaisista karvaimman karsiutumisen koki Roope Kakko (par). Hän pelasi tiistaina hyvän kierroksen Hills-kentällä, mutta tuloksessa 69 oli jatkopaikkaa ajatellen kaksi lyöntiä liikaa. Kakon kompastukseksi koitui saman kentän seitsemännellä reiällä (par 5) toisena päivänä tehty reikätulos, 11 lyöntiä. Toisella yrittämällään Hillsin seiskalla espoolainen teki birdien…

Kakon jääminen cut-rajan alapuolelle merkitsee sitä, että hänellä ei ole kunnollista kategoriaa haastajakiertueelle tulevalla kaudella. Pelit CT:llä näyttäisivät jäävän pitkälti villien korttien varaan.

Linus Väisänen (+9) ja turnauksen hyvin aloittanut Mikael Salminen (+11) karsiutuivat selvemmin. Kisaurakkansa neljännen kierroksen jälkeen joutuivat päättämään ET:ltä tutuista pelaajista muun muassa Richard Green (par), Oliver Wilson (par), Hennie Otto (+1), Niclas Fasth (+2), Simon Dyson (+3) sekä Jose-Filipe Lima (+5).

Karsintafinaalin johdossa 72 reiän jälkeen on Englannin Sam Horsfield (-15).

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.