14.– 21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][26]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Suomalaiset tasaisessa rintamassa keskikastiin Qatarissa

Kalle Samooja on parhaana suomalaisena sijalla 34. Torstaina tuloksen 72 tehneet Korhonen ja Pulkkanen pääsevät huomenna kentälle aamun tyynemmässä kelissä.

Suomen nelikko mahtuu kahden lyönnin sisään Qatar Mastersin avauspäivän jälkeen. Parhaissa asemissa on Kalle Samooja, joka jakaa sijaa 38 kierroksen ollessa vielä kesken muutamilta pelaajilta.

Jo aamun toisessa ryhmässä kello 5.35 Suomen aikaa lähtenyt Samooja teki tuloksen 71 (-1).

”Käytin hyvin ne paikat hyödyksi, jotka tänään sain, mutta ainahan sitä voisi kolahtaa pari lisää”, Samooja kertoi.

Noin kierroksen puolivälin kieppeillä tuuli nousi ja teki pelaamisesta haasteellisempaa.

”Melkein samanlainen puhuri kuin viime viikolla. Se oli kyllä tiedossa, ja kenttä on viritetty sen mukaan. Muutama tii on edessä ja liput vähän helpommissa paikoissa.”

Niin ikään aamulla pelannut Kim Koivu teki tuloksen 73 (+1). Koivu tehtaili peräti viisi birdieä, mutta bogejakin kertyi neljä ja tuplia yksi. Koivu jakaa sijaa 80.

Iltapäivällä pelanneet Tapio Pulkkanen ja Mikko Korhonen selvisivät urakastaan 72 lyönnillä eli tuloksella par. Kaksikko on jaetulla 53. sijalla.

Pulkkanen teki kierroksellaan 16 parin rinnalle yhden birdien ja yhden bogin, Korhonen poikkesi parista kahdesti birdien ja kahdesti bogin muodossa.

”Aikamoista taistelua se oli taas. Rankkoja päiviä tällaiset. Olisihan se kiva tehdä tulosta taas vaihteeksi, ei ole tapahtunut vielä tänä vuonna. Täytyy vain jatkaa kaivamista”, Korhonen kommentoi.

Kisaa johtaa Espanjan Adri Arnaus tuloksella 67 (-5). Etelä-Afrikan Justin Walters on samassa tuloksessa 17 pelaamansa reiän jälkeen.

Ensimmäisen kierroksen perusteella näyttää siltä, että cut-raja tulee asettumaan joko pariin tai yksi alle -tulokseen. Sinivalkoista väriä saatetaan nähdä jatkokierroksilla siis reilustikin, kunhan taulussa on huomenna edes hieman punaista väriä.

Perjantaina Korhonen (klo 6.45 paikallista aikaa) ja Pulkkanen (klo 6.35) pääsevät kentälle tyynemmässä kelissä aamuryhmissä. Samooja (klo 11.10) ja Koivu (klo 12.45) käynnistävät toisen pelipäivän puolen päivän molemmin puolin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje