Mikko Korhosen avauspeli oli varmaa läpi päivän.
European Tour |
11.10.2017

Suomalaiset karsintaviivan väärällä puolella Milanossa

Mikko Korhoselta ja Mikko Iloselta vaadittaneen perjantaina 67–69 lyönnin kierrostuloksia, jotta kaksikon pelit jatkuisivat Italian Openissa myös viikonloppuna.

Mikko Korhosen ja Mikko Ilosen avauspäivän esitys Golf Club Milanolla käynnistyneessä Italian avoimessa mestaruusturnauksessa ei ollut odotusten mukainen. Sekä tuloksen 71 (par) pelannut Korhonen että lyönnin enemmän tarvinnut Ilonen ovat 18 reiän jälkeen 2–3 lyöntiä ennustetun cut-rajan alapuolella.

Kymmenenneltä tiiltä startannut Korhonen kirjautti ensimmäisellä kierroksella yhden eaglen, kolme birdieä ja viisi bogia, joista viimeisin tuli harmillisesti päätösreiällä (par 5). Parin alittanut saldo oli varsin hyvä, mutta on sanomattakin selvää, että Korhonen teki torstaina liikaa virheitä.

”Löin paljon hyviäkin rautalyöntejä, mutta huonot lyönnit maksoivat joka kerta bogin. Siinä mielessä oli kyllä hyvin hankala päivä. Tulos on aika heikko tälle kentälle, kun katsoo missä kärki menee”, Korhonen sanoi.

”Oli mahdollisuus saada hyvä startti, mutta en vain saanut tippumaan. Lopussa löin pari kertaa ihan lippuun kiinni, ja sain sitten pari tärkeätä birdietä sisään.”

Virheet kiusasivat myös Ilosta. Niin ikään takaysiltä aloittanut lahtelainen teki kummallekin kenttäpuoliskolle yhden tuplabogin. Mustin hetki osui päivän 13. ja 14. reiälle (kentän 4. ja 5.), jotka hän pelasi yhteensä kolme yli. Birdiejä Iloselle tuli kaksi molemmille yhdeksiköille.

”Kaksi tuplaa on lähes aina liikaa. Lyönti oli napsun poissa uriltaan. St Andrews’ta oli jäänyt päälle ’links pull’, olin sen myötä usein vasemmalla ja pitkänä lähestymisissä. Ja siellä puolen ei yleensä ole kivoja paikkoja selviytyä kahdella reikään. Ohjelmaa riitti näiden siivoamisessa läpi päivän”, Ilonen sanoi.

”Perjantaina pitää saada heti aamusta veto kohdilleen ja ryhtyä birdiejahtiin.”

Korhosen kenttäpeli oli avauskierroksella loistavaa, mutta puttaaminen osoittautui akilleen kantapääksi. Kierroksen viimeiset birdiensä hän teki aivan lipun vierestä laadukkaiden lähestymiensä jälkeen.

Korhonen jakaa tässä vaiheessa 93. sijaa, Ilonen (T 109.) ei mahdu sadan joukkoon. Eroa kärkeen suomalaisilla on 7–8 lyöntiä.

Sää Golf Club Milanon kentällä oli torstaina tyyni, ja viheriöt sen verran kosteat, että palloa saattoi lyödä rohkeasti suoraan lipulle. ”Skoorauskelistä” kertoo myös tulosluettelo, jonka 30 ensimmäistä alitti parin vähintään neljällä lyönnillä.

Itse kisakentällä väylät ovat kuitenkin kapeat ja näkymä tiiltä on tiukka. Myös varsin pienikokoiset viheriöt vaativat lähestymissä tarkkuutta.

Italian Openin kärkipaikkaa jakaa peräti kahdeksan pelaajaa. Tulos 64 löytyi ensimmäisenä päivänä Kiradech Aphibarnratin, Alexander Björkin, kotiyleisön suursuosikin Francesco Molinarin, Jamie Donaldsonin, Eddie Pepperellin sekä Korhosen kanssa pelanneen Matt Wallacen korteista.

Suomalaisten lähtöajat toisella kierroksella (Suomen aikaa):

9.30 Felipe Aguilar (68) − Peter Hanson (73) − Mikko Ilonen (72)
10.10 Matt Wallace (64) − Mikko Korhonen (71) − Robert Rock (69)

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.