15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][13]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Sergio Garcia diskattiin Saudi-Arabiassa – tärveli häikäilemättömästi useampaa viheriötä

Garcian hermokontrolli ehti pettää samassa kilpailussa jo aiemminkin.

Sergio Garcia on diskattu Saudi International -kilpailussa syyllistyttyään turnauksen kolmannella kierroksella useamapaan otteeseen sääntöjen rikkomiseen. Muutamat kanssakilpailijat raportoivat kilpailun tuomareille Garcian tärvelleen kenttää iskemällä mailallaan tahallaan viheriöiden pintaa.

Espanjalainen pelasi lauantaina tuloksen 71, ja oli 54 reiän jälkeen kokonaistilanteessa +1. Hänen suorituksensa on kuitenkin mitätöity. Diskaaminen perustuu sääntöön 1.2a.

Garcia antoi tapahtuneesta lausunnon, missä hän pahoittelee käytöstään.

”Kunnioitan päätöstä. Vaurioitin turhautuneena paria viheriötä, minkä vuoksi pyydän anteeksi. Olen informoinut asiasta muita pelaaja, ja tämä ei tule toistumaan enää koskaan”, hän sanoi.

Scotsman-lehdessä olleen jutun mukaan kyse ei ollut vain parista vaan Royal Greens Golf & Country Clubin kentän viidestä viheriöstä.

Garcia osoitti jo aiemmin turhautumistaan samassa kilpailussa. Hän menetti malttinsa toisella kierroksella, ja sadatteli äänekkäästi huonosti haravoitua hiekkaestettä, mistä pelaaja ei saanut palloa ensimmäisellä lyönnillä ylös. Tämän jälkeen hän viskoi mailaansa muutaman kerran edestakaisin hiekan pinnassa mieltään osoittaen.

Toissa vuonna ensimmäisen majorinsa Masters Tournamentissä voittanut Garcia on ollut viime aikoina hyvässä iskussa. Hän ehti sijoittua ennen tämän viikon turnausta seitsemässä edellisessä kilpailussaan kymmenen joukkoon. Näiden joukossa on yksi voitto ja kaksi muuta top 3 -sijoitusta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje