[11][17]

[11][17]

Samooja 16:s Dubaissa – myös Pulkkanen kovalla loppukirillä top 20:een

Suomalaisten kokonaispanos latistui hieman viikonlopun kierroksilla. Bryson DeChambeau otti turnauksessa ylivoimaisen voiton.

Suomalaisten odotukset isommasta menestyksestä Euroopan kiertueen tasokkaassa Dubain kilpailussa kärsivät sunnuntaina hienoisen kolauksen. Viidentenä kolmen kierroksen jälkeen ollut Kalle Samooja (-13) jakoi lopulta 16. sijaa kisan toiseksi parhaana pohjoismaalaisena, päätöspäivän pelikaverinsa, Tanskan Thorbjørn Olesenin (8:s) jälkeen.

Samooja aloitti 71 lyönnin kierroksensa jämäkästi tehden kaksi peräkkäistä birdieä toisella ja kolmannella reiällä. Lento ei kuitenkaan jatkunut päivän edetessä samanlaisissa merkeissä: hän teki reikien 6–12 puitteissa kolme bogia, joskin jakson puoliväliin mahtui yksi birdiekin.

Viimeisen kolmanneksen ainoaksi parista poikenneeksi reikätulokseksi jäi sijoitusta kolme pykälää parantanut 18. reiän birdie.

Vaikka odotusarvo paremmasta sijoituksesta oli ennen sunnuntain kierrosta korkeammalla, voidaan Samoojan suoritusta pitää erittäin hyvänä. Kyseessä on kuitenkin kiertuetulokas, joka sinänsä kokeneena ammattilaisena vielä totuttautuu isompiin ympyröihin.

Parhaan sijoituksena Euroopan kiertueella saavuttanut turkulainen jakoi saman tuloksen maanosan kirkkaimpiin tähtiin kuuluvien Tommy Fleetwoodin ja Matthew Fitzpatrickin kanssa, joista molemmat saivat lauantain kierroksella seuraa suomalaisesta pelaajasta.

Samoojan edelle sijoittuneista pelaajista vain kolmella ei ole vielä yhtään voittoa ET:ltä.

Päivän kovimmasta suomalaissuorituksesta vastasi toista kauttaan pääkiertueella pelaava Tapio Pulkkanen. Niukasti jatkoon päässyt ”Hattu-Tapio” kehitti loistavan kirin viikonloppuna, eikä hävinnyt kisan suvereenille voittajalle Bryson DeChambeaulle kahdella viimeisellä kierroksella kuin kolme lyöntiä.

Pulkkasen (-12) 66 lyönnillä sujunut kierros käsitti lauantain tapaan seitsemän birdieä, koko kilpailun birdiesaaliin oltua Samoojaakin parempi, yhteensä 23 kappaletta. Ilahduttavaa myös oli, että hän pystyi kahden virhealttiimman päivän jälkeen pelaamaan lähes tahrattoman kierroksen. Sunnuntain ainoa bogi tuli Emirates Golf Clubin kentän 12. reiällä.

Puttipeliinsä pettynyt Mikko Korhonen ja Kim Koivu (-9) jakoivat 38. sijaa.

Koivu oli kaksi ensimmäistä päivää kärkikahinoissa mukana, mutta jatkokierroksilla ote petti. Hän teki torstaina ja perjantaina vain yhden bogin, viikonloppuna niitä kertyi peräti yhdeksän.

Koivu aloitti sunnuntaina birdiellä, ja kuittasi kakkosen bogin hienosti eaglella. Se ei kuitenkaan käynnistänyt toivottua nousua, vaan jatkossa parista poikenneista kuudesta reikätuloksesta 2/3 oli bogeja.

Dubai Desert Classicissa ylivoimaisen voiton ottanut DeChambeau jätti toiseksi sijoittuneen Matt Wallacen seitsemän lyönnin päähän. Yhdysvaltalaisen kanssa finaalikierroksella pelannut ja kisan voittoa puolustanut Li Haotong (-16) ei pysynyt ratkaisevilla hetkillä lainkaan hänen kyydissään.

DeChambeaun tulos 264 alitti kentän 72 reiän parin 24 lyönnillä. Tämä oli lyönnin verran parempi kuin kiinalaisella vuosi sitten.

Kolmannen sijan Lin kanssa jakoivat Paul Waring, Ian Poulter, Sergio Garcia sekä Alvaro Quiros.

Euroopan kiertueen kilpailut jatkuvat tulevan viikon torstaina Saudi-Arabiassa. Tähän turnaukseen suomalaisista osallistuu koko Dubaissa ollut nelikko.