15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][13]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Justin Rosen häikäisevä putki katkesi – Stensonin historiallinen konttaus jatkuu

Bryson DeChambeau teki positiivisempaa historiaa Saudi-Arabian kisan toisella kierroksella.

Maailmanlistan ykkönen Justin Rose ei selvittänyt cutia Saudi-Arabian Euroopan kiertueen kilpailussa. Englantilainen putosi kahdelta viimeiseltä kierrokselta tuloksella +2. Jatkoon olisi selvinnyt tuloksella par. Rosen kohtaloksi muodostui takaysi, jonka hän pelasi kolme yli parin.

Siinä, että ei läpäise cutia, ei sinänsä ole mitään ihmeellistä ellei kyseessä ole nimenomaan Rose. Hänen edellinen karsiutumisensa Euroopan kiertueen kilpailusta pois lukien majorit ja WGC-kilpailut on niinkin kaukaa kuin vuodelta 2011. Kyseisen vuoden joulukuussa pelatussa Hong Kong Openissa hänen kierroksensa jäivät kahteen. Majoreissa ja WGC-sarjan kilpailuissa pelaa tunnetusti pelaajia sekä ET:ltä että PGA Tourilta, joten taso on kovempi kuin Euroopan kiertueen kilpailuissa.

”Kollektiivisesti meidän ryhmällämme oli huonoin puttipäivä, mitä olen nähnyt kolmelta ammattilaiselta todella pitkään aikaan. Viheriöt olivat hankalia ja äärimmäisen epätasaisia. Missasin kymmenen puttia jostain kahdesta kolmesta metristä. Jos noista laittaa puolet sisään, niin silloin se on hyvä kierros”, Rose sanoi ensimmäisen päivän jälkeen.

Tuon Hong Kongissa missatun cutin jälkeen hän ehti pelata ilmiömäiset 73 ET-kilpailua ennen kuin putki tuli päätökseen Saudi-Arabiassa. Vuosien 2012–2018 aikana pelatuissa 28 majoreissa hän karsiutui rahakierroksilta ainoastaan viisi kertaa.

Vuoden 2013 US Openin voittajalle ja Rion olympialaisten kultamitalistille karsiutuminen Saudi-Arabiassa oli vasta toinen hänen 36 viime kilpailuun.

Henrik Stensonin pelit ”aavikkokilpailuissa” eivät ole menneet hänen odotusarvolleen sopivasti. Ruotsalainen karsiutui tällä viikolla Saudi-Arabiassa, kuin myös kahdessa edellisessä kilpailussa Dubaissa ja Abu Dhabissa.

Kolme perättäistä karsiutumista kahden kierroksen jälkeen on ruotsalaisikonille erittäin harvinaista. Euroopan kiertueella näin tapahtui edellisen kerran vuonna 2004. Sen jälkeen Rion hopeamitalistille on kertynyt 256 kilpailua.

Saudi-Arabiassa pelataan ensimmäistä kertaa Euroopan kiertueen osakilpailu. Peliareena on uuden karhea, joka valmistui viime vuoden keväällä. Läpi viikon pelaajien suusta on kuultu kommentteja viheriöiden hitauksista. Maailman huippupelaajat eivät ole tottuneet kilpailuissaan pelaamaan niin hitailla viheriöillä, joilla voi olla vaikutusta näidenkin edellä mainittujen pelaajien normaalia tahmeampiin otteisiin.

Roseen ja Stensoniin verrattuna päinvastaisesta putkesta vastaa tällä hetkellä Bryson DeChambeau. Hän on pelannut edelliset 24 kierrosta ET:llä ja PGA Tourilla alle parin. Kyseessä on pisin putki 16 vuoteen. Viheriöiden hitauksille DeChambeau viittasi kintaalla perjantain kierroksella Saudi-Arabiassa, jossa hän upotti 12-metrisen birdieputin. Hän jakaa sijaa 12 tuloksella -4.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)