Roope Kakko pisti kaiken osaamisensa peliin sysimustan hetkensä jälkeenkin. Kuva: Getty Images
European Tour | Kilpagolf |
14.11.2017

Roope Kakko: ”Yöunet menivät katastrofin johdosta”

11 lyöntiä helpolla par-viitosella pudottivat Roope Kakon ET:n karsinnoista, mutta henkinen selkäranka ei murtunut.

European Tourin karsintoihin 11:nnen kerran osallistunut Roope Kakko koki La Luminen Hills –kentällä kovia sunnuntaina  mainion alun jälkeen. 24 reikää karsintaa pelattuaan hän oli kaksi alle parin ja hyvin kärjen tuntumassa.

”Tuntuma omaan peliin rakentui mainioksi USA:n treeniviikkojen aikana. Päässä oli kierroksen aikana vain positiivisia ajatuksia”, Kakko kertaa  tapahtumia.

Hillsin seitsemäs reikä on vahvasti vasemmalle kääntyvä par –viitonen, joka on pelattu neljän päivän aikana keskiarvolla 4,75. Birdieväylä siis..

”Draiveri oli kädessä, kova selkäni takaa painanut tuuli antoi ajatuksen pallon lentokaarelle. Lyönti lähti aiotusta enemmän  vasemmalle metsää kohden ja draw piti sen sillä puolella. Löin varapallon, taas samaan suuntaan. Oletin, että ainakin toinen löytyisi ja selviäisin maksimissaan pienellä vahingolla.”

Toisin kävi, etsinnän jälkeen Kakko käveli spooni kädessään tiille ja vetäisi kolmannen avauksensa oikealle puolelle väylää hävittäen tämänkin pallon.

Neljäs avaus draiverilla osui väylään. Tällä pallolla hän teki parin ja korttiin merkittiin siis 11.

Henkinen shokki ja yöunien menetys

Mikäli Kakko olisi tehnyt parin, hän olisi tuloslistalla 34:s vain lyönnin päässä korttiin oikeuttavasta sijoituksesta. Tiistaina toisella Hillsin kierroksellaan Kakko paransi sunnuntain tulostaan seitsemällä lyönnillä tehtyään birdien.

”Viimeksi olen tehnyt tuloksen 11 muistikuvieni mukaan seitsemän vuoden iässä. Olo tuntui aivan epätodelliselta.”

”Olin lyönyt erittäin hyvin uloslyöntejä, mitään ennusmerkkiä katastrofille ei ollut. Kyllä siitä tuli paha henkinen shokki. Loppukierros meni aivan sumussa, vaikka tuloksellisesti sain pidettyä kortin siistinä. Seuraava yö meni sängyssä pyöriessä, ajatukset pyörivät eikä uni tullut silmään.”

Roope Kakko on pelannut European Tourilla vuosien 2004-2017 aikana vähintään kaksi kilpailua kautta kohden. Kuva: Getty Images

Kolmas kierros maanantaina oli Kakolle tästä johtuen melkoista usvaa. Tiistaina hän sai hyvän taistelun päälle, tulos 69 jätti eroa viimeiseen jatkoon päässeeseen kaksi lyöntiä.

”Kyllä minulla vikalla kierroksellakin oli vaikeasta asetelmasta kaikki mahdollisuudet nousta viimeisille kierroksille.”

Putoaminen European Tourilta jätti henkisen arven

Roope Kakon lähtökohta kauteen 2017 oli epäkiitollinen. Voitettuaan 2015 ET:n ja CT:n yhteiskisan Madeiralla, hän sai vahvan kortin pääkiertueelle vuodeksi 2016.

Pelit eivät kuitenkaan sujuneet, ahkerasta kilpailemisesta huolimatta Kakko jäi rahalistalla kauas rajan taakse, eikä uutta korttia herunut karsinnoistakaan.

”Putoaminen CT:lle oli kova isku, en osannut käsitellä sitä riittävän nöyrällä tavalla.”

Hän pelasi ET:n rajoitetulla kortilla ja CT:n vahvalla kortilla yhteensä 15 kisaa. Paras sijoitus oli 20:s.

Jo ennen kauden alkua Kakko painotti ET:n karsintafinaalin olevan päätavoite.

”Niinpä minä taisin sanoa ja ajatellakin. Fokus ei ollut paras mahdollinen kun pyörin kahden kiertueen väliä.”

Putoamisensa jälkeen Kakko alkoi etsiä aikaistettua lentoa Helsinkiin yhdessä caddiensä Late Hämäläisen kanssa.

Roope Kakon kilpailukausi on paketissa, Minea Blomqvist kiertää European Touria Dubain finaalikisaan asti..Kuva Kai Kilappa.

”Pelaaminen kisassa  maistui taas tauon jälkeen tosi hyvältä ja kivalta. Siksikin harmittaa. Tajusin kisassa, kuinka onnekas olen saadessani tehdä tätä työkseni. Nyt täytyy vaan hetki huilia ja miettiä seuraavia siirtoja.”

Roope ja vaimonsa Minea Blomqvist-Kakko ovat viettäneet toistakymmentä talvikautta peräkkäin Floridan asunnollaan Orlandossa.

”Poikamme Elmeri meni Espoossa kouluun ja viihtyy siellä hyvin. Taloudellisesti mennyt kausi oli Kakko & Blomqvist –pesueelle raskas. Huomattavasti enemmän olin laskenut tienaavani kentiltä. Nyt täytyy katsoa huolella, mihin kaikkeen on varaa. Päätös talvikauden vietosta liittyy myös  tähän”, Roope Kakko ottaa esiin yhden huomioitavan realiteetin.

Challenge Tourin kautta takaisin parrasvaloihin

Tasan kaksi vuotta sitten Roope Kakko oli tuore ET:n voittaja. Sijoitus maailmanlistalla oli 233:s, taskussa vahva kortti pääkiertueelle vuodeksi 2016.

Nyt sijoitus maailmanlistalla on 1035:s. CT:n Race to Oman –listalla hän oli 117:s, tämä tuo rajoitetun pelioikeuden haastajakiertueelle, joten aivan tyhjän päälle hän ei putoa.

”Pääsen arviolta noin kymmeneen kisaan. Villejä kortteja täytyy myös lähteä metsästämään hattu kourassa. Ensimmäinen yhteydenotto kohdistuu oletettavasti Vierumäelle ja Jan Ruoholle.”

”Kun sijoittuu kymmenen joukkoon, tulee paikka seuraavaan kilpailuun. Näin sitä lähdetään kerimään hommaa kasaan. Uskoa menestykseen en ole menettänyt”, edessä on vielä monta hyvää golfkautta”, Roope Kakko pohti neljä tuntia karsiutumisensa jälkeen.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Tsemppiä Roope! Huonosta hetkestä selviytyminen osoitti, että suunta on oikea, eikä epäonnistuminen vie pelivarmuutta pois.
Ensi vuonna uudella innolla mukaan taistelemaan paikasta Toureille.

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.