16.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Rautapelinsä kanssa alkukauden tuskaillut Pulkkanen hakee onnistumista Malesiasta

Tapio Pulkkasen ja Mikko Korhosen kestävyyttä koetellaan Malesiassa, jossa päivälämpötilat nousevat jopa 35 asteeseen.

Malesian ET-kisassa, Maybank Championshipissä, ovat tänä vuonna mukana suomalaisista Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen. Korhoselle kenttä ja olosuhteet ovat tuttuja, mutta Pulkkaselle pelaaminen 35 asteen lämpötilassa ja erittäin kosteassa kelissä on uutta.

”Lämpöä piisaa. Kilpailen ensimmäistä kertaa Malesiassa ja muutenkin tämmöiset Aasian kuumat ja kosteat olot ovat ekaa kertaa testissä”, Pulkkanen viestitti.

Korhonen osaa valmistautua paikallisiin, varsin puuduttaviin olosuhteisiin vanhasta tottumuksesta.

”Tänään aamusta lämpötila oli ihan siedettävä, kun pro-am alkoi kello 8.00. Autoilla mentiin, kävellen se on sitten toinen tarina”, Korhonen kertoi tiistaina.

”Kyllä keli uuvuttaa ja hiki valuu jatkuvasti. Hikeä joutuu kuivaamaan ja hanskoja vaihtelemaan usein. Vettä ja urheilujuomaa kuluu paljon. Kuumassa keskittyminen on hankalampaa. Edetään rauhassa ja energiaa säästellen. Hyvä puolihan tässä on se, että lämmittelyt hoituvat täällä nopeasti!” pari vuotta sitten kisassa 20. sijan pokannut Korhonen luonnehti.

Kuluva kausi ei ole tarjonnut kummallekaan suomalaiselle erityisiä ilon aiheita. Korhonen on edennyt jatkoon neljästi viidessä startissa, Pulkkasen saldo on kolme jatkopaikkaa seitsemässä kisassa. Pistelistalla Pulkkanen on sijalla 121 ja euroja tilille on kilahtanut vajaat 56 000. Korhosen sijoitus on 98. ja tienestit 64 332 euroa.

Hyvä puolihan tässä on se, että lämmittelyt hoituvat täällä nopeasti!

Vaikka ”Hattu-Tapiolla” on potentiaalia paukutella matalia kierrostuloksia, ei hän ole alkukauden kisoissa pystynyt siihen pystynyt: 70 lyönnin rajan Pulkkanen on pystynyt alittamaan vain kahdessa kilpailussa ja kierroskeskiarvo alkukaudelta on peräti 72.00 lyöntiä, kun se esimerkiksi Korhosella on 70,61.

Pitkälyöntinen Pulkkanen on pelannut par-viitoset keskiarvolla 4,83, kun Kalle Samooja on selvittänyt ne parhaana suomalaisena tuloksella 4,62 ja Mikko Korhonen lähes samoin luvuin (4,64).

Avauslyönneissä Pulkkanen saa selkeää etua kilpakumppaneihinsa verrattuna, kierroksella keskimäärin 0,484 lyöntiä (strokes gained off the tee). Luku on hämmentävän iso huomioiden, että ”Pulkka” pommittaa avauksistaan latuun vain reilut 41%. Esimerkiksi tilaston parhaalla suomalaisella, Mikko Korhosella, vastaava luku on yli 63%. Korhosen avausten keskimitta on kuitenkin yli 18,5 metriä vähemmän kuin Pulkkasella.

Draiveista saatu kilpailuetu on valunut Pulkkasen sormien välistä lähestymislyönneissä.

Lähipeli- ja puttitilastoissa Pulkkanen on alkukaudesta ollut keskivertosuorittaja, mutta lähestymislyöntien tarkkuus on ollut hakusessa pahemman kerran. Kilpakumppaneihin verrattuna Pulkkasen lähestymislyöntien epätarkkuus maksaa hänelle 0,436 lyöntiä kierrosta kohti (strokes gained approach). Draiveista saatu kilpailuetu on siis valunut sormien välistä lähestymislyönneissä.

”Alkukaudesta rautapeli ei ole ollut ihan parasta ja chippaaminen/bunkkeripeli on ollut vähän huonompaa kuin viime vuonna. Kausi on tähän mennessä ollut aika keskinkertainen”, Pulkkanen näkee.

”Tämä kenttä testaa melko hyvin kaikki pelin osa-alueet. Birdie-reikiä on tarjolla, mutta myös pitkiä par-nelosia, joissa on pieni griini. Aika paljon lyödään myös rinteistä lähestymisiä”, hän luonnehti.

Korhosen lähtöaika torstaina on kello 13.10 paikallista eli 7.10 Suomen aikaa. Pulkkanen starttaa 14.20 paikallista eli 8.20 Suomen aikaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje