[11][17]

[11][17]

Rafael Cabrera Bello hyytyi jälleen tiukassa paikassa

Wade Ormsby vei Hongkongin trillerin.

Ammattilaisturnauksen voittaminen ei ole koskaan helppoa. Tästä saatiin jälleen todiste, kun Hong Kong Golf Clubilla pelattu ET-kauden 2018 avaus tarjoili loppusuorallaan yllättäviä käänteitä.

Niiden päätteeksi Wade Ormsby (-11) kruunattiin ensimmäisen kerran urallaan Euroopan kiertueen turnauksen ykköseksi.

Voitto alkoi kallistua Ormsbyn suuntaan, kun hän onnistui viimeistelemään birdien 17. reiällä. Ulosmenossa eniten voittajalta näyttänyt Alexander Björk (-10) pelasi takaysillä hieman tahmeasti, mutta olisi säilyttänyt vielä oljenkortensa päätösreiän parilla. Toista kauttaan ET:llä pelaava ruotsalainen ei kuitenkaan onnistunut tekemään nelosta hiekkaesteen kautta.

Björkiä lyhyen putin missaaminen jäi taatusti harmittamaan vielä enemmän, kun Ormsby sortui hetkeä myöhemmin 18. viheriöllä kolmeen puttiin.

Ormsbyn voittohaaveiden ylle ilmestyi kysymysmerkki Rafael Cabrera Bellon (-10) upotettua pitkähkön birdieputin 17:llä. Las Palmasista kotoisin oleva Cabrera Bello koki kuitenkin samanlaisen kohtalon päätösreiällä kuin Björk. Hänen bunkkerilyöntinsä helposta paikasta oli kehno, ja jäljelle jäänyt par-putti osoittautui jännittävillä hetkillä liian vaikeaksi.

Vuonna 2004 ET:llä debytoinut Wade Ormsby voitti sunnuntaina ensimmäisen kerran pääkiertueella. Kuva: Getty Images

Cabrera Bello, Björk sekä yhdysvaltalaiset Julian Suri ja Paul Peterson jakoivat Fanlingissa kolmannen sijan lyönnin voittajalle hävinneinä.

Ensin mainitulle viime hetken epäonnistumiset ovat turhankin tuttuja. Maailmanlistalla sijalla 20 olevan pelaajan voittosaldo on varsin niukka ottaen huomioon hänen toistuvat ”keikkumisensa” turnausten kärkikamppailuissa.

Kolmesti voittoa ET:llä juhlinut Cabrera Bello on sijoittunut urallaan 57 kertaa kymmenen joukkoon sellaisissa kilpailuissa, joissa on ollut jaossa OWGR-pisteitä. Näistä kakkos- ja kolmostiloja on kaikkiaan 16.

Orsmbylle voitto Hongkongissa on luonnollisesti toiveiden täyttymys. 37-vuotiaan australialaisen ainoa ykköstila ammattilaisturnauksissa ennen viikonvaihdetta oli Aasian kiertueeseen kuuluvasta Panasonic Open Indian -kilpailusta vuodelta 2013.

Tuoreella saavutuksellaan Ormsby tienasi 281 786 euroa ja automaattisen pelioikeuden Euroopan kiertueelle kauden 2019 loppuun saakka.

Hongkongin turnauksen suurimmista menestyssuosikeista, Tommy Fleetwood (-9) sijoittui kuudenneksi. Justin Rose (-7) oli kymmenes ja Sergio Garcia (-5) 19:s.

Neljännen päivän ja koko kisan kovimmasta kierrostuloksesta (63) vastasi Miguel Angel Jimenez (-8). Hong Kong Openin nelinkertainen voittaja jakoi seitsemännen sijan muun muassa kisaa kolme päivää johtaneen S.S.P. Chawrasian kanssa.