[11][15]
European Tour

Pulkkanen: Tilanne on kauden lähtökohtiin nähden loistava

Portugalin avoimissa vahvasti pelannnut Tapio Pulkkanen nousi Challenge Tourin rankingissa neljänneksi.

Tapio Pulkkanen hykerteli tyytyväisyyttään Portimaossa sunnuntaina päättyneen Open de Portugal -turnauksen jälkeen. Hän saavutti Euroopan kiertueen ja Challenge Tourin ohjelmaan kuuluvassa kisassa toisen vahvan sijoituksen muutaman viikon sisällä, ja luottamus omaan peliin on huipussaan.

Kuudennnen sijan jakanut Pulkkanen pelasi Portugalin avointen viikonlopun kierroksilla samat tulokset (69–70 ) kuin kahtena ensimmäisenä päivänä. Siitä rakentui 72 reiän saldo 278 eli 14 alle parin.

Hän lähti sunnuntaina vauhdikkaasti liikkeelle, ja oli kierrostaan neljän reiän jälkeen jo kolme alle. Seuraavat parista poikenneet reikätulokset tulivat sisääntulon puolella. Siellä Pulkkanen teki sekä kolme birdieä että bogia matkallaan tulokseen 70.

”Tänään putteri oli lämmin koko kierroksen. Kaksi bogia ja muuten timanttista peliä. Kaiken kaikkiaan varsin onnistunut viikko alkuvaikeuksien jälkeen”, Pulkkanen sanoi

Pulkkanen kokosi toissa vuonna Nordic Liigassa kaikkien aikojen pistesaaliin, ja sai kortin Challenge Tourille. Pelit haastajakiertueella sujuivat kuitenkin vastoin odotuksia, eikä hänen kategoriallaan (15) ollut täksi kaudeksi luvassa kuin korkeintaan satunnaisia turnauksia.

Hän sai villin kortin pääsiäisen jälkeen pelatussa Belekin turnauksessa, jossa sijoittui kakkoseksi. Pulkkanen tienasi hienolla esityksellään paikan Portugalin avoimiin, ja hyödynsi mallikkaasti tilaisuutensa Challenge Tourin kauden 2017 rahakkaimmassa kilpailussa.

”Kauden lähtötilanteeseen nähden tilanne on loistava, mutta nälkä kasvaa syödessä”, 14 050 euroa palkintorahaa Portugalissa tienannut Pulkkanen totesi.

Tommi Nousiaisen suojatin kanssa samaan tulokseen päätyivät englantilaiset Ben Evans, Mark Foster ja OliverFisher. Useamman ET-voittajan (mm. Robert Rock, Estanislao Goya, Tom Lewis, Alvaro Quiros ja José-Filipe Lima) taakseen jättänyt Pulkkanen ja viime vuosikymmenen suurimpiin teinitähtiin kuulunut Fisher pelasivat sunnuntain kierroksen kolmanneksi viimeisessä parissa.

Roope Kakko odotti Portimaosta paljon enemmän. Kuva: Getty Images

Tuloksen 71 päätöspäivänä lyönyt Roope Kakko (-9) pelasi kelpo turnauksen hänkin, ja sijoittui 22:nneksi.

Tilastokummajaisuus Kakon pelistä löytyy kolmannen kierroksen lopun ja neljännen alun yhteensä 19 reiän perättäisestä parista.

”Olihan se hurja kuiva jakso. Loin kyllä pelaamalla paikkoja, mutta koko viikonlopun oli hyvin vaikea saada putteja sisään. Olin sillä osa-alueella todella surkea. Joku pikku juttu siinä oli, se pitää saada seuraavaan kisaan kuntoon”, Kakko sanoi.

Vertailun vuoksi. Ennen ja jälkeen synkkää jaksoa Kakko tehtaili 53 väylään 17 birdieä, eli lähes joka kolmannella viheriöllä kolahti putti sisään.

”Portugalista täytyy ottaa hyvät jutut mukaan torstaina käynnistyvään Sisilian ET-kilpailuun ja pelata perkuleen hyvä kisa. Tämä viikko ei ollut sitä, mitä tulin hakemaan, mutta itku ei auta markkinoilla.”

Morgado Golf & Country Clubilla käydyn kilpailun voitti alusta saakka paalulla pysytellyt Matt Wallace (-21). USA:n Julian Suri hävisi englantilaiselle kolmella lyönnillä. Ranskan Matthieu Pavon (-16) oli kolmas.

Pulkkanen nousi Challenge Tourin Race to Oman -rankingissa neljänneksi koottuaan kahdessa kilpailussa 36 050 euron ansiot. Listan kärkipaikan otti Julian Suri. Rankingin 15 parasta saa syksyllä kortin Euroopan kiertueelle kaudeksi 2018.

Challenge Tour jatkuu ensi viikolla La Cala Resortissa, Andalusiassa pelattavalla reikäpeliturnauksella. Pulkkasen lisäksi suomalaisista kilpailuun starttaavat Oliver Lindell, Jaakko Mäkitalo, Kalle Samooja ja Linus Väisänen.