Tapio Pulkkaselle SA Open on kauden kolmas kilpailu. Kuva: Getty Images.
European Tour |
10.1.2018

Pulkkanen puristi kierroksensa pariin – Korhoselta ”tärkeä loppukiri”

Tapio Pulkkaselle jatkopaikkaan riittää perjantaina rutiinisuoritus, eikä kahdella birdiellä kierroksensa päättänyt Mikko Korhonenkaan ole cut-rajasta kaukana.

Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen paransivat kierroksensa loppupuolelle tuntuvasti asetelmia perjantaita silmällä pitäen golfin Euroopan kiertueen SA Open -kilpailussa Etelä-Afrikan Johannesburgissa torstaina.

Suomalaisista paremmin kisan käynnisti Pulkkanen, joka teki vuoden ensimmäisellä kilpailukierroksellaan tuloksen 72 (par). Vielä kaksi reikää ennen kierroksensa loppua Pulkkanen oli kierrostaan yksi alle, mutta päivän kolmas bogi kierroksen toiseksi viimeisellä reiällä söi lyönnin tuloksesta. Terävimmillään Pulkkanen oli par 5:llä, jotka hän pelasi kaksi alle.

”Oli hankala päivä. Draivit jäivät oikealle ja olin vaikeuksissa. Myös muutamat kolmen putin griinit söivät tulosta”, Pulkkanen sanoi.

”Draivaamisesta sain kiinni loppukierroksen aikana, paino jäi vähän taakse osumaan tultaessa. Hyvät puttitreenit vedin rundin jälkeen, joten ilolla huomiseen”, hän jatkoi.

Pulkkanen lähtee tavoittelemaan jatkopaikkaa kauden kolmannessa kilpailussaan perjantaina sijalta 60.

…ainoa tie on parempaan päin. Oli siellä hyviäkin lyöntejä seassa…

Mikko Korhosen tulokseksi kirjattiin kolmen birdien, kolmen bogin ja yhden tuplan myötä 74 (+2). Korhonen jakaa kisassa sijaa 97, mutta perjantaina jatkopaikka on edelleen täysin realistinen tavoite helsinkiläisen päätettyä kierroksensa kahteen peräkkäiseen birdieen. Torstain perusteella karsintarajan voi ennustaa asettuvan tulokseen -1 tai par.

”Vuosi käynnistetiin aika heikolla pelillä. Pelituntuma oli aika hakusessa, mutta se ei varsinaisesti yllättänyt. Mikään osa-alue ei ollut oikein valmiina. Löin huonoja kontakteja ja välillä aika vinoja lyöntejä. Lähipelikin oli syvältä, mutta puttaaminen sentään ihan kelvollista”, Korhonen kommentoi avoimesti.

Getty Images.

”Tämä oli huono rundi, mutta ainoa tie on parempaan päin. Oli siellä hyviäkin lyöntejä seassa ja hyvä lopetus oli tärkeä, joten huomenna vaan uusiksi”, hän päätti.

Kilpailun kärkipaikkaa jakavat tuloksella 65 (-7) Yhdysvaltojen Chase Koepka ja isäntämaa Etelä-Afrikan Branden Grace.

Kisan osallistujista maailmanlistalla korkeimmalla sijalla oleva Grace, 29, teki kisan ensimmäisen yhdeksikön aikana kaksi eaglea, joista ensimmäisen jo toisella reiällä (509 metriä pitkä par 5).

Grace ei saanut eagle-tehtailusta takaysilläkään tarpeekseen, vaan sinetöi päivän kolmannen eaglensa reiällä 15. Maailmanlistalla kisan parhaiten rankattuna pelaajana sijalla 30 oleva Grace pelasi Glendoverin kentän neljä par 5 -reikää yhteensä kuusi alle parin.

Grace ja Koepka johtavat kisaa lyönnillä ennen Englannin Chris Paisleya. Viisi alle tuloksessa on neljä pelaajaa.

Perjantaina suomalaisia odottaa aamuvuoro, Korhosen lähtöaika on kello 7.20 ja Pulkkasen kello 7.30.

Päivitetty kello 20.16 Pulkkasen kommentit.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.