21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Pulkkanen paranteli asemiaan hienolla loppukirillä – jatkaa ainoana suomalaisena viikonloppuun

Tapio Pulkkanen nousi yli 30 sijaa toisella kierroksella kovan loppukirin ansiosta. Kalle Samooja ei selvittänyt tietään jatkoon, Kim Koivun kisa päättyi keskeytykseen.

Tapio Pulkkanen jatkaa ainoana suomalaisena viikonlopun kierroksille Etelä-Afrikan Johannesburgissa pelattavassa South African Openissa. Kim Koivu joutui jättämään leikin kesken ensimmäisen kierroksen jälkeen sairauden takia ja Kalle Samoojan tie nousi pystyyn perjantaina.

Samooja käynnisti kilpailunsa torstaina Bushwillow-kentällä tuloksella 68. Perjantaina vuorossa oli Firethorn-kenttä, joka vaati turkulaiselta 76 osumaa.

Kakkosväylän tuplabogista huolimatta Samooja oli yhdeksän pelaamansa reiän jälkeen parissa. Takalenkillä ote kuitenkin kirposi ja turkulainen taipui toisen tuplabogin lisäksi bogiin neljästi. Kierroksen kolmesta birdiestä ei näin ollut kompensoimaan epäonnistumisia.

Samooja yhteistulos +2 ei tule riittämään jatkokierroksille. Cut-raja tulee olemaan -1 tai -2.

”Tiiltä hemmetin hyvää. Löin kymmenen väyläosumaa, eli kyllä noilla avauksilla olisi pitänyt pystyä parempaan. Rautapelikin oli hyvää, mutta muutama reikä vei tuloksen reippaasti plussalle”, Samooja sanoi.

”Putti oli suurin kompastuskivi. En saanut mitään sisään ja kuppi meni pahasti nurin. Se pitäisi saada nostettua sille tasolle, mitä se edellisen kauden lopussa oli. Sitten alkaisi taas tapahtua.”

Myös Tapio Pulkkanen kiersi perjantaina Firethorn-kentän ja käytti kierrokseensa 69 lyöntiä (-2). Pulkkanen sai aikaan hienon loppukirin ja likisti kolmen viimeisen reiän aikana kaksi birdietä. Hän teki kierroksensa aikana viisi birdieä ja kolme bogia.

Yhteistulos -4 oikeuttaa jaettuun 26. sijaan toisen kierroksen ollessa yhä kesken. Kympin kärkikään ei heilu kuin kolmen lyönnin päässä, joten vaikka suomalaisrintama kapeni kolmesta vain yhteen, on viikonloppuna edelleen rutosti jännitettävää.

Kilpailun kärkeen nousi perjantaina aamuryhmien jälkeen isäntämaa Etelä-Afrikan Charl Schwartzel (-12), jos lyönnin päässä on elämänsä kisaa pelaava Zambian Madalitso Muthiyta (-11). Viikko sitten vasta uransa kolmannen ET-startissaan voiton ottanut Yhdysvaltojen Kurt Kitayama on tuloksessa -10.

Avauskierroksen jälkeen kisaa johtanut kotiyleisön suursuosikki Louis Oosthuizen on pelannut vasta kuusi reikää tuloksella +1. Hän on tuloksessa -8.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)