[11][17]
European Tour

Pulkkanen onnistui Old Coursella – varmisti pelioikeuden ensi kaudeksi

Alfred Dunhill Championshipin neljäs toi Pulkkaselle yli 200 000 euroa. Niin Pulkkanen kuin Ilonenkin varmistivat pelioikeutensa ensi kaudeksi.

Tapio Pulkkanen oli sunnuntaina kuin eri mies verrattuna torstaiseen avauskierrokseensa Alfred Dunhill Championship -kilpailussa. Kun Pulkkanen torstaina jätti St. Andrewsin Old Courselle 76 lyöntiä, vaati kenttävanhuksen kesyttäminen sunnuntaina ”Hattu-Tapiolta” seitsemän lyöntiä vähemmän.

Pulkkanen ei tehnyt kahden viimeisen kierroksen aikana yhtään bogia. Birdieitä syntyi sunnuntaina kolme.

Kierrostuloksen 69 (-3) myötä Pulkkanen kirjasi yhteistuloksen -12. Se riitti neljänteen sijaan ja yli 200 000 euron palkintoshekkiin rahakkaassa klassikkoturnauksessa, jonka palkintopotissa oli viisi miljoonaa dollaria eli noin 4,35 miljoonaa euroa.

”Mieli ei vaellellut tänään kuin muutaman kerran. Putteri oli todella lämmin kylmässä tuulessa”, Pulkkanen summasi kisansa.

Kuva: Tomi Natri.

Sunnuntaina pelattiin totuttuun tapaan erittäin tuulisessa, hyisessä ja haastavassa kelissä. Sääennuste iltapäiväksi oli niin armoton, että pelaajat passitettiin kentälle yhteislähdöllä jo kello 8.30 paikallista aikaa. Menettelytapa on varsin poikkeuksellinen. Yhteislähtöön on jouduttu turvautumaan Euroopan kiertueella edellisen kerran Portugal Mastersissa 2015 ja sitä ennen Tsekin avoimissa 1994.

Onnistuminen oli Pulkkaselle erittäin tärkeä kiertueen pelioikeutta ajatellen. Tuhti palkintoshekki nosti hänet Race to Dubai -pistelistalla jo sijalle 86. Pulkkasella on kasassa reilut 422 ooo pistettä. Se riittää varmistamaan hänelle työpaikan myös ensi kaudeksi.

Palkintoshekki oli Pulkkaselle uran suurin. Aikeisempi ennätys, 62 930 euroa, meni rikki rytisten.

Ilosella tasainen päivä

Mikko Ilosen kierros ei sunnuntaina löytänyt samoja uomia kuin kaksi päivää aikaisemmin, jolloin lahtelainen pelasi Old Coursella unelmakierroksen ja teki tuloksen 63 (-9). Sunnuntaina Ilonen kiersi kentän par-tulokseen 72 lyönnillä. Kortista löytyi kolme birdietä ja yhtä monta bogia.

Mikko Ilonen ei saanut kiriä aikaan, mutta kirjautti kelpo kierroksen sunnuntaina Old Coursella. Kuva: Tomi Natri

Ilonen sijoittui yhteistuloksella -4 kilpailussa jaetulla 32. sijalle. Hän tulee ansaitsemaan palkintorahaa noin 30 000 euroa. Niiden myötä Ilonen nousi Race to Dubai -pistelistalla 95. sijalle 394 428 pisteellään. Se tulee todennäköisesti varmistamaan lahtelaiselle pelioikeuden   ensi kaudeksi.

Kilpailun kolmatta peräkkäistä voittoa jahtasi Tyrrel Hatton. Tanskan Lucas Bjerregaard pilasi kuitenkin Hattonin voittojuhlat tekemällä sunnuntaina tuloksen 67 (-5). Bjerregaardille voitto oli uran toinen Euroopan kiertueella.

Lucas Bjerregaard joutui taipumaan bogiin viimeisellä reiällä (17.), mutta sekään ei lopulta maksanut voittoa. Kuva: Tomi Natri.

Hatton näytti etenevän väistämättömästi kohti kolmatta peräkkäistä mestaruutta, kunnes peli hajosi sisääntulossa, jonka hän pelasi peräti neljä yli parin. Kun Bjerregaard samalla kiristi ruuvia, jäi eroa Hattoniin ja hänen kanssaan toisen sijan jakaneeseen Tommy Fleetwoodiin lopulta vain yksi lyönti.

Hattonin kolmas peräkkäinen voitto samassa kilpailussa olisi ollut melkoinen harvinaisuus. Edellinen pelaaja, joka on voittanut kolmena vuonna peräkkäin saman Euroopan kiertueen kilpailun, on Ernie Els. ”Big easy” pystyi temppuun 2002–2004 Heineken Classicissa.