[11][15]

[11][15]

Pulkkanen käynnisti kautensa eaglella – Samooja piti bogit loitolla

Kierroksen lopussa tulleet isot virheet nakersivat pitkään kärjen tuntumassa olleen Tapio Pulkkasen tulosta SA Openissa. Kalle Samooja oli päivän kovin suomalainen.

Tapio Pulkkanen sai loistoalun kauden 2019 ensimmäisen turnauksensa South African Openin avauspäivänä iskettyään välittömästi eaglen Bushwillow-kentän ykkösreiällä (par 5).

Hän teki ulosmenon puitteissa vielä yhden bogin ja birdien, kunnes sai takaysin alkupuolella kunnolla tuulta purjeisiinsa. Pulkkanen saalisti reikien 10–14 jaksossa kolme birdieä, ja nousi tuossa vaiheessa jo viidenneksi.

Kierroksen loppu oli kuitenkin Pulkkaselle raskas: ”Hattu-Tapio” teki 16. reiällä päivän toisen boginsa, jota seurasi välittömästi par-viitosella kirvelevä tuplabogi.

Pulkkanen saldosi lopulta tuloksen 69 (-2), millä hän jakaa 47. sijaa, kun kierros on edelleen kesken.

Samalla kentällä torstaina pelanneen Kalle Samoojan esitys oli puolestaan täysin virheetön. Kolme birdieä sisältänyt kierros sujui 68 (-3) lyönnillä pitäen kiertuetulokkaaan tällä hetkellä mukavasti 27. sijaa jakavien joukossa.

Kalle Samooja esitti torstaina jämäkkää golfia. Kuva: Getty Images

Turnauksen kolmannen suomalaisen, Kim Koivun, ensimmäinen kierros oli virheiden sävyttämä. Kolmen birdien ohella Koivulle kirjattiin Bushwillow-kentällä kolme bogia ja kaksi tuplabogia. Hän jakaa peräti 240 pelaajan turnauksessa 198. sijaa.

Kahdella kentällä pelattavan kilpailun kärjessä on supertuloksen, 62 (-9), pelannut isäntämaan Louis Oosthuizen. Avauspäivän iso yllätysnimi, Sambian Madalitso Muthiya ja viime viikolla Mauritiuksen kilpailun voittanut USA:n Kurt Kitayama (-7) jahtaavat major-voittajaa lyönnin päässä.

Koko suomalaiskolmikko pelaa perjantain kierroksensa Randpark Golf Clubin vaativammalla Firethorn Coursella. Parhaillaan top 15:ssä olevista kilpailijoista 11 pelasi torstain kierroksensa Bushwillow-kentällä.