[13][26]

[13][26]

Peter Erofejeff taisteli ET:n karsintojen kakkosvaiheeseen

Erofejeff oli kolmella jälkimmäisellä kierroksella yksi karsintaryhmänsä parhaista.

Peter Erofejeff raivasi tiensä jatkoon Itävallan Ebreichsdorfissa käydyssä Euroopan kiertueen ensimmäisen vaiheen karsintakilpailussa. Hän jakoi tuloksellaan 278 (-10) kilpailussa 13. sijaa, kun paikka kakkosvaiheeseen heltisi 23 parhaalle.

Tilanne ei näyttänyt Erofejeffin kannalta hyvältä avauskierroksen jälkeen. Hän käynnisti urakkansa vaatimattomasti tuloksella 75, mutta pelasi sen jälkeen kaksi perättäistä 68 lyönnin kierrosta.

Patulta löytyi lisää ruutia rahkeista vielä päätöspäivänä, jolloin hän iski kilpailun kovimman tuloksensa, 67.

Teemu Putkosen (-6/T29) tuloksessa oli jatkon kannalta kolme lyöntiä liikaa. Alex Hietala ja Niclas Hellberg (+3/T70) jäivät jo kauemmas kakkosvaiheeseen edenneistä pelaajista.

Kisan viides suomalainen Aleksi Myllymäki ei selviytynyt karsintakisan neljännelle kierrokselle.

Golfclub Schloss Ebreichsdorf -kentällä pelatun turnauksen voitti USA:n Casey Wittenberg (-18).

Viimeisten joukossa jatkoon eteni myös Haraldur Magnus (-9). Hän osallistui heinäkuussa ensimmäisenä islantilaisena miesten major-kilpailuun, Open Championshipiin.

Ensimmäisen karsintavaiheen kilpailut jatkuvat ensi viikon tiistaina. Suomalaisista Italian Bogognossa pelattavaan turnaukseen osallistuvat Jani Hietanen, Juuso Kahlos, Jaakko Mäkitalo, Mikael Salminen, Henri Satama ja Linus Väisänen. Ossi Mikkola tavoittelee puolestaan jatkopaikkaa Abingdonissa, Englannissa.