Mikko Ilonen omasi hyvät mahdollisuuden mitaliin Riossa ennen viimeistä kierrosta Kuva: Getty Images
European Tour |
25.1.2018

Palmuun jäänyt pallo ei lannistanut Korhosta Dubaissa − myös Ilosen peliesitys vakuutti

Kaksikko on 68 lyönnin kierroksellaan kahden lyönnin päässä kisan kärkikymmeniköstä.

Euroopan kiertueen perinteinen Dubai Desert Classic alkoi suomalaisittain mukavissa merkeissä. Mikko Korhonen ja Mikko Ilonen pelasivat ensimmäisellä kierroksella kumpainenkin tuloksen 68, mikä oikeuttaa 18 reiän jälkeen jaettuun 26. sijaan.

Kymmenenneltä tiiltä startannut Korhonen teki torstaina mukavat seitsemän birdieä, joista neljä syntyi reikien 9–13 jaksossa (kentän 9–4).

Kierroksen puolivälin jälkeen osuneen kolmen birdien suoran jatkeeksi tuli harmillinen tuplabogi, jota Korhonen onnistui paikkailemaan toiseksi viimeisen reiän birdiellä. Ensimmäisen kenttäpuoliskon ainoa tahra oli seitsemännelle reiälle (kentän 16.) kirjattu bogi.

”Oli hyvä päivä, löin palloa tosi hyvin. Pallo jäi palmuun viitosreiällä, siitä syntyi se tupla. Jouduin kävelemään takaisin tiille lyömään uuden avauksen. Oli vielä ihan ok draivi. Pari metriä vaan väärällä puolella, sellaista sattuu”, Korhonen sanoi.

”Koitetaan huomenna jatkaa hyvää menoa.”

Ilonen aloitti kierroksensa kahdella birdiellä tehden etuyhdeksikkönsä päätteeksi vielä kaksi peräkkäistä birdieä. Päivän kolmas birdiepari osui rei’ille 11 ja 12 (kentän 2 ja 3). Lahtelaisen kierros sisälsi myös yhden bogin molemmilla kenttäpuoliskoilla.

Palmuun sujahtanut avaus maksoi Mikko Korhoselle tuplabogin. Kuva: Getty Images

”Kenttä ja olosuhteet tarjosivat pirkkujuhlia, ja sitähän se sitten olikin. Toivotaan että kärkihepat hiukan rauhoittuvat tulevilla kiepeillä, jotta saadaan kärkeä vähän kiinni”, Ilonen sanoi Facebookissa.

”Oma peli oli hiukan kaksijakosta, hyvät reiät tuntuivat (ja varmaan myös näyttivät) helpoilta/vahvoilta, heikot reiät sen sijaan oli liikaa siellä seikkailujen puolella. Tulokseen olen kuitenkin ihan tyytyväinen. Vahvuuksia oli joka osa-alueella. Eli laitetaan päivä sinne posilokeron puolelle.”

”Huomena annan luvan itelle lyödä enemmän väyliä ja griinejä, ja lähempänä koloa saa olla.”

Perjantaina Korhonen lähtee kentälle jo kello 8.00 paikallista eli kello 6.00 Suomen aikaa. Ilonen pääsee kentälle 20 minuuttia myöhemmin.

Emirates Golf Clubilla pelattavaa kilpailua johtaa viime kaudella kalkkiviivoilla korttinsa Euroopan kiertueelle ilman karsintoja sinetöinyt Jamie Donaldson (62). Englantilaiset David Horsey ja Anthony Wall ovat lyönnin lyönnin päässä walesilaisesta.

Kisan isommista tähdistä kymmenen joukkoon mahtuvat Tyrrell Hatton (64) ja Rory McIlroy (65). Abu Dhabin turnauksen kärkikaksikko Tommy Fleetwood (69) ja Ross Fisher (69) on suomalaisten takana.

Kommentit

Hups; Donaldson tekikin bogin viimeiselle eli vain 6 lyöntiä ero suomalaisiin. Korhosen pallo on kaiketi todistettavasti jäänyt palmuun vaan se ei riitä, pelaajan on tunnistettava pallonsa, on aikaisemmin nähty kiikareiden käyttöä ja tikkaiden käyttöä pallon tunnistamisen apuna. Jos pallotunnistetaan, voidaan käyttää pallo pelaamattomassa paikassa-sääntökohtaan, jolloin suoraa pallon alapuolella oleva maanpinnan kohta on piste, josta mitataan kahden mailanmitan puolikaari tai linja taaksepäin lipulta. Tuo piste voi olla myös puunrungon sisällä.

Suomalaiset pelasivat 7 lyöntiä huonommin kuin Ryder Cup-sankari ja 8 lyöntiä paremmin kuin Golf Talmassa uusinnan eaglella voittanut M Fraser !

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.