Oliver Lindell. Kuva: Getty Images
European Tour |
14.11.2017

Oliver Lindell kamppailee torstaina lujasti ET:n kortista

Viidennen kierroksen hieno loppukiri toi Lindellin kahden lyönnin päähän top 25:sta.

Oliver Lindell oli Euroopan kiertueen karsintafinaalin toiseksi viimeisen pelipäivän selvästi paras suomalainen. Hän iski keskiviikkona kilpailun toisen kuutosella alkavan (68) tuloksensa, ja nousi sijoituksissa 31:nneksi.

Kenties odotettua useampi ”korttikandidaatti” laittoi ensimmäisellä jatkokierroksella ison vaihteen silmään, sillä 25:n joukossa olevista pelaajista vain neljä löi korkeintaan tuloksen 71. Viimeisissä korteissa kiinni olevat kilpailijat ovat kokonaistilanteessa -11. Heidän joukkoonsa Lindellillä on matkaa kaksi lyöntiä.

Lindellin kierros oli varsin kaksijakoinen. Hän pelasi reiät 1–9 jopa oleellisesti huonommin (36) kuin kahdella aikaisemmalla visiitillä Lumine Golf Clubin Lakes-kentällä. Toinen kenttäpuolisko sen sijaan sujui Lindelliltä numeraalisesti paremmin (32) kuin minään muuna päivänä.

Porvoolaisen kierros alkoi bogilla. Hän avasi birdietilinsä ulosmenon puolivälissä, ja teki päivän toisen ja viimeisen boginsa kahdeksannella reiällä. Sisääntulo käynnistyi lupaavasti birdiellä, mutta sen jälkeen hän tehtaili hiukan paikallaan polkien viisi paria putkeen.

Kierroksen lopetus oli upea. Top 25 oli jo päässyt hieman karkaamaan, mutta tähän Lindell vastasi kolmen birdien suoralla rei’illä 16–18.

”Alussa yritin pelata fiksusti, joka ehkä näkyi varovaisuutena. Vähän jäi lähestymiset vajaiksi, mutta lopussa laitoin kaiken osaamiseni peliin ja se onnistui”, Lindell sanoi.

”Draivikin toimi tänään hyvin, vain kymmenmetriset putit jäivät kupin reunoille.”

Lindellille kirjattiin keskiviikon kierroksella 32 puttia, 15 giiniosumaa ja 8 väyläosumaa.

Viiden lyönnin päähän Lindellistä pudonnut Kalle Samooja (61:s) pelasi tuloksen 72. Hänen kierroksensa käsitti kolmen birdien ohella neljä bogia. Tapahtumarikkaampi oli ensimmäinen yhdeksikkö (kentän 10–18), jossa hän teki yhdeksästä parista poikenneesta reikätuloksestaan seitsemän.

”Vähän oli virta ja suurin pelikiima kateissa. Lyönti tuntui kyllä hyvältä, mutta en päässyt tarpeeksi lähelle reikää”, Samooja kertoi.

Viimeisiin kortissa kiinni oleviin kilpailijoihin on matkaa seitsemän lyöntiä, mutta Samooja ei aio myydä nahkaansa halvalla.

”Kyllä mä nään, että huomenna on vielä iso mahdollisuus. Tietenkin pitää irrottaa iso kierros, mutta sellaisellahan se kortin saaminen olisi komeeta”, turkulainen visioi.

Kim Koivu (-1) pelasi kolmannen peräkkäisen 72 lyönnin kierroksen, ja on nyt sijalla 73.

Karsintafinaalissa ainoana pelkkiä kuutosella alkavia tuloksia pelannut Englannin Sam Horsfield (-19) johtaa kilpailua kolmella lyönnillä ennen Tanskan Jeff Wintheriä.

Kommentit

Kyllä taas ”sanakirjaa” luetaan ja savu nousee – kaksi reikää jäljellä ja triplabogi alla!!

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.