20.– 27.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Neljä suomalaista mukana vuoden startissa Abu Dhabissa, vain Ilonen on joukosta poissa

Abu Dhabi HSBC Championship on nostettu Rolex Series -kilpailuiden joukkoon ja pöydällä on palkintorahaa muhkeat seitsemän miljoonaa dollaria.

Vuosi 2019 käynnistyy Euroopan kiertueella Abu Dhabin huipputurnauksella. Rolex Series -kilpailuiden joukkoon kohotetussa tapahtumassa on jaossa palkintorahaa seitsemän miljoonaa dollaria, eli noin 6,08 miljoonaa euroa, ja osallistujalista on sen mukainen.

Sähköä kisaan tuovat maailmanlistan kakkonen Brooks Koepka ja kolmonen Dustin Johnson. Eurooppalaisista korkeimmalle on rankattu Tommy Fleetwood, joka myös puolustaa kisan voittoa. Fleetwood hakee tililleen kolmatta peräkkäistä ykköstilaa Abu Dhabissa. Takatukka oli paras myös 2017, kun Dustin Johnson jäi hänestä lyönnin yhdessä Pablo Larrazabalin kanssa.

”Osallistujalista on kova, niin kuin täällä on aina. Lähdetään kentälle niin sanotusti ilon kautta!” Mikko Korhonen pohti.

Mikko Korhonen lyö, ja valmentajat Timo Rauhala ja Markku Louhio seuraavat suoritusta.

Suomalaisia lähtöviivalle asettuu neljä: Mikko Korhonen, Kim Koivu, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja. Mikko Ilosellekin olisi auennut koitokseen paikka, mutta Ilonen keskittyy alkuvuodesta treenaamiseen ja käynnistää kilpailukautensa vasta helmikuussa.

”Pieni päivitys. Jotkut ovat saattaneet huomata, etten ole mukana tulevien viikkojen kisoissa. Olen päättänyt pitää pidemmän tauon. Tästä eteenpäin olen lumessa kotona ja palaan ruoholle helmikuussa, jolloin alan harjoitella kohti kilpailuja”, Ilonen ilmoitti Facebookissa viime lauantaina.

Ilonen on osallistunut Abu Dhabin kilpailuun 12 kertaa peräkkäin, mutta nyt putki katkeaa. Ensi viikolla pelattavassa Dubain kisassa Ilonen on esiintynyt seitsemänä viime vuonna, mutta tänä vuonna sekin jää väliin.

Vuoden ensimmäinen ET-kisa pelataan tuttuun tapaan Abu Dhabi Golf Clubin kentällä. Kisan suomalaisista kilpailussa on aiemmin pelannut ainoastaan Mikko Korhonen, joka on osallistunut kisaan kolmesti ja selvittänyt tiensä jatkokierroksille jokaisella yrittämällä. Paras sijoitus 22:s sija viime vuodelta.

”Kenttä on tuttu, se on hieno baana. Peli tuntuu ihan mukavalta, vaikka tarkasti ei voi tietenkään sanoa, kun ei ole vielä yhtään reikää kilpailussa pelattu. Treenit menivät kuitenkin tosi hyvin, ei ole mitään valittamista”, Suomen ykköspelaaja kertoi.

Koivulle, Pulkkaselle ja Samoojalle kisa on uusi tuttavuus. Suomalaiset valmistautuivat alkavaan vuoteen yhteisellä treenileirillä naapuriemiraatti Dubain puolella ja siirtyivät Abu Dhabiin sunnuntaina.

”Nyt on hyvä treeniviikko alla. Meillä on ollut hyvä meininkin tekemisessä muiden suomalaisten kanssa, ja kiva hypätä mukaan. Näyttää hyvältä huomista ajatellen, loppuviikon aikana mittautetaan taso”, Kalle Samooja sanoo.

”Tiilyönnit ovat isossa roolissa. Jos ei osu väyliin, niin pitkä päivä tulee. Tämä on hyvä testi heti kauden alkuun. Jos ei pärjää, on turha jossitella. Greenit vaikuttivat kohtuu helpoilta, mutta putit pitää toki laittaa sisään. Palloa pitää lyödä hyvin”, Samooja jatkaa.

Kiertue jatkuu ensi viikolla Dubaissa. Mukana nähdään varmuudella Korhonen ja Pulkkanen. Kim Koivu on kolmannella, ja Kalle Samooja viidennellä varasijalla. Paikka kisassa saattaa silti vielä aueta, sillä vielä viime viikolla Samooja oli listalla vasta 12. varasijalla.

Abu Dhabin kilpailu on nähtävissä Suomessa Viasatin ja Viaplayn välityksellä. Ainakin alkukauden osalta kilpailut selostetaan suomeksi. Selostuksesta vastaa Nikke Tyry.

Päivitetty 11.56 Samoojan kommenteilla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje