[6][5]

[6][5]

Molinari otti ET-kuninkuutensa – Fleetwoodin kesyksi jäänyt taisteluilme jätti finaalikisaan väljän maun

Mikko Korhonen oli sunnuntain väsähtämisestään huolimatta kauden positiivisimpia ilmestyksiä Euroopan kiertueella. Nälkää helsinkiläiselle jäi kuitenkin vielä.

Francesco Molinari sinetöi viikonvaihteessa hyvissä ajoin European Tourin rankingvoiton. Loppuhuipennuksesta tuli hieman lattea, kun jo kolmannen kierroksen jälkeen kävi selväksi, ettei Molinarin ainoa uhkaaja Tommy Fleetwood pysty enää kiilaamaan kiertueen pistetilastossa Ryder Cup -aisaparinsa edelle.

Fleetwood olisi tarvinnut kokonaiskilpailun ykköstilaa ajatellen voiton Dubaissa, mutta englantilainen joutui tyytymään DP World Tour Championshipissä 16. sijaan. Molinarin (26:s) Fleetwood onnistui joka tapauksessa pitämään finaalikisassa takanaan.

Dubaista 1,5 miljoonan euron bonuspotin kuitannut Molinari esiintyi pitkin kautta vakuuttavasti. Varsinaisen kivijalan ranking-kuninkuudelle muodostivat Open Championshipissä tullut uran ensimmäinen major-titteli sekä ET:n lippulaivakilpailuksi kutsun BMW PGA Championshipin voitto.

Kausi oli muutenkin ikimuistoinen 36-vuotiaalle pelaajalle: hänestä tuli paitsi ensimmäinen italialainen ET-rankingin voittaja, myös ensimmäinen Euroopan joukkueen pelaaja, joka saavutti Ryder Cupissa täydet viisi tarjolla ollutta pistettä. Näistä neljä hän hankki toimittuaan haasteottelussa Fleetwoodin parina.

”Tämä on uskomatonta. Nyt täytyy antaa itselle aikaa istahtaa ja nauttia ja miettiä edellisiä kuukausia”, Molinari sanoi urakkansa tauottua Jumeirah-golfkeskuksen Earth-kentällä.

Torinolainen kertoi, että ykköstiillä startterin esittelyssä ”Open Championshipin voittaja” ja ”Race to Dubai -rankingia johtava pelaaja” eivät oikein tuntuneet todelliselta.

”Se on enemmän kuin koskaan uskalsin haaveilla saavuttavani. Olen nähnyt itseäni – mielestäni – parempia pelaajia, jotka eivät ole voittaneet majoria ja ET:n rankingia. On uskomatonta, että ylsin näihin samalla kaudella.”

”En ollut koskaan voittanut matsia Ryder Cupissa, ja sitten voitin kaikki viisi. Carnoustie (Openin kisakenttä) ei todellakaan ollut mikään suosikkipaikkani ennen tätä vuotta. Sitten menin ja voitin siellä.”

Molinari jakoi tunnustusta Dubaissa hieman telineisiin jääneelle Fleetwoodille.

”Tämä oli tavallaan kovaa, sillä olisi ollut kenties helpompi taistella ranking-voitosta kenen tahansa paitsi hänen kanssaan. Tommy on mahtava tyyppi ja superlahjakas pelaaja. Hän on minua nuorempi, ja tulee vielä voittamaan muutaman kerran ET:n rankingin.”

Molinari oli ennen tätä vuotta sijoittunut viidesti top 10:een kuudessa edellisessä BMW PGA Championshipissä, kunnes otti vihdoin voiton Wentworthissa. Kesäkuussa tuli kakkostila Italian Openissa, kunnes hän otti debyyttivoittonsa PGA Tourilla muutama viikko myöhemmin.

Upea kokemus varmasti oli myös haalia Open-voitto saatuaan finaalikierroksella seuraa itsestään Tiger Woodsista. Hienon major-kautensa Molinari huipensi viimeisen kerran elokuun puolella pelatussa PGA Championshipissä, jossa hän ylsi top 10 -sijoitukseen.

Uudelleen ”nälkiintyneellä” Korhosella ennätyksellisen hyvä kausi

Molinarin kanssa pelannut Mikko Korhonen ei saanut peliään kasaan sunnuntaina ja sijoitus putosi tuntuvasti 81 lyönnin kierrostuloksen myötä.

”Hieno kausi oli, mutta harmittaa vaan lopettaa näin huonoon päivään, ja vielä Frankien (Francesco Molinari) kanssa yhdessä”, päätösturnauksessa 57:nneksi jätetty Korhonen sanoi.

Korhonen tulee ansaitsemaan palkintorahaa noin 22 000 euroa. Kauden kokonaisansiot nousevat lähes 900 000 euroon ja sijoitus kauden kokonaiskilpailussa tullee olemaan 45:s.

Vaikka finaalikilpailun suoritus oli Korhoselle pettymys, on kausi ollut hänelle ennätyksellisen hyvä. Itävallan kilpailun voiton lisäksi Suomen ykköspelaajaksi noussut helsinkiläinen sai tillilleen yhden kakkossijan ja kaksi kolmatta sijaa.

Golfin maailmanlistalla Korhonen on noussut jo sadannen sijan tuntumaan. Ennen kuluvaa viikkoa sijoitus oli 103:s.

Kausi on ollut myös ennätyksellisen pitkä, sillä Korhonen on pelannut kaikkiaan 26 kilpailua ennen ensi viikolla pelattavaa World Cupia, jossa Korhosen peliparina on Mikko Ilonen.

”Koetetaan ensi viikolla saada jotain hyvää aikaiseksi Ausseissa. Nälkää jäi kyllä vielä, ihme kyllä.”