23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Mikko Korhosen ote pitää Portugalissa

Mikko Korhosen sihti oli kohdallaan myös perjantaina. Kuva: Getty Images.

Korhonen lähtee taistelemaan pelioikeutensa puolesta viikonlopun kierroksille jaetulta kuudennelta sijalta. Hyvän kierroksen perjantaina pelanneen Roope Kakon kausi ET:llä jatkuu seuraavaksi karsinnoissa.

Torstaina Euroopan kiertueen Portugal Masters -kilpailun Algarvessa loisteliaalla seitsemän alle parin kierroksella käynnistäneen Mikko Korhosen pelivire oli perjantainakin erinomainen. Aivan ensimmäisen kierroksen lukuihin Korhonen ei yltänyt, mutta kierrostulos neljä alle parin takaa nummelalaiselle loistavat lähtökohdat viikonlopun kierroksille.

Korhonen jakaa kahden pelipäivän jälkeen palkintoarvoltaan kahden miljoonan euron kilpailussa kuudetta sijaa yhteistuloksella -11. Mikä parasta, edellä ei ole yhtäkään Korhosen pelioikeutta kiertueella uhkaavaa pelaajaa.

Kilpailun kärkipaikkaa jakavat Skotlannin Marc Warren ja Englannin Andy Sullivan tuloksella 14 alle. Molemmat ovat varmistanut ensi kauden pelioikeuden, eikä kolmantena oleva Ruotsin Jens Fahbringin (-13) yllä korttiin kuin olemalla yksin vähintään toinen.

Myös Padraig Harrington (-13) ja David Lipsky (-12) ovat pelioikeutensa jo varmistaneet.

Korhosen kanssa tasatuloksessa olevista Raphael Jacquelinista ja Paul Waringista kumpikaan ei taistele kortista, elleivät he yllä kisan kahden parhaan joukkoon. Eduard Espana (-12) saa pelioikeuden ensi kaudeksi vain voittamalla Portugalissa.

”Hyvää peliä oli. Kovaahan täällä mennään, joten jalka kaasulla vaan loppuun asti!” Korhonen luonnehti kierrosta tietoisesti varsin lyhyesti.

Korhonen avasi tänään kierroksensa reiältä 10, ja lähti telineistä tyylillä viimeistelemällä birdiet kolmelle ensimmäiselle reiälle. Etulenkillä syntyi vielä kaksi birdietä ja yksi bogey. Jälkimmäinen yhdeksikkö sujui kahden birdien ja kahden bogin myötä par-tahdissa.

<a href=Roope Kakko joutuu kääntämään katseensa kohti ET:n karsintoja. Getty Images" width="630" height="420" />

Roope Kakko joutuu kääntämään katseensa kohti ET:n karsintoja. Getty Images

Roope Kakko pelasi perjantaina kauden viimeisen kierroksensa Euroopan kiertueen kilpailuissa. Hän selviytyi urakastaan kunniakkaasti tuloksella kolme alle, mutta torstain avauskierroksen 75:den (+4) jälkeen se ei riittänyt nostamaan Kakkoa cut-rajan yläpuolelle.

Kakko ansaitsi kuluvalla kaudella kiertueella palkintorahaa 148 581 euroa. Hänen sijoituksensa rahalistalla ennen Portugalin kilpailua oli 142. Kakolla on mahdollisuus ansaita pelioikeus ensi kaudelle ET:n karsinnoista, jonka viimeiseen vaiheeseen hän pääsee mukaan suoraan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje