[6][5]

[6][5]

Mikko Korhoselle kauden paras sijoitus - voitosta käytiin huipputasainen kamppailu

Äärimmäisen tasaisessa Qatar Mastersissa etuysin bogeyt tiputtivat Korhosen voittokamppailusta.

Mikko Korhosen kilpailua Qatarissa voisi kuvailla ammattimiehen työnäytteeksi. Ajoittain tuulisen hiekkaisissa olosuhteissa pelatussa kilpailussa Korhonen ei kompuroinut oikeastaan missään vaiheessa, vaan hoiti oman hommansa rutiininomaisesti. Lopputuloksissa Korhonen päätyi jakamaan sijaa 18.

Ennen viimeistä kierrosta Suomen ykköspelaajalla oli mahdollisuudet kamppailla jopa Qatar Mastersin voitosta. Hän lähti jahtaamaan kärkipaikkaa neljän lyönnin takamatkalta. Jahti alkoi mainiosti, sillä hän teki heti ensimmäiselle reiälle birdien. Seuraavien seitsemän reiän aikana hän sortui kolmeen bogiin ja samalla voittohaaveet sulivat Dohan aavikolle.

Bogeista huolimatta 38-vuotiaan suomalaiskonkarin pelimerkit eivät menneet sekaisin. Hän iski loppukierroksen aikana vielä neljä birdieä ja päätyi kaksi alle parin tuloksensa myötä tilanteeseen -8.

”Ihan ehjä kisa. Tänään kierähteli putit oikein urakalla. Etuysillä pari par-puttia ja lopussa vielä birdiet rei’illä 15 ja 18. Vähän alkoi jo naurattamaan, mutta kun ei mennyt, niin ei mennyt”, Korhonen kommentoi.

Korhosella on ylöspäin menevä käyrä sijoitustensa suhteen Euroopan kiertueella. Tämän viikon kisa on hänen parhaansa sijoituksen perusteella kuluvalla kaudella. Qatar Masters oli hänen viides kilpailunsa. Noissa kisoissa hän on päässyt neljästi jatkoon. Tähän saakka parhaiten kulki viikko sitten Omanissa, jossa hän oli 31:s.

Vähän alkoi jo naurattamaan, mutta kun ei mennyt, niin ei mennyt.

Muiden suomalaisten viimeiset kierrokset olivat tasapaksuja vetoja. Tapio Pulkkanen pelasi kentän pariin ja sijoittui 42. Kalle Samooja kiersi kentän yksi alle parin ja päätyi tuloksissa lyönnin Pulkkasen taakse sijalle 48. Kim Koivulla oli viiden bogin vastapainona neljä birdieä ja hän oli tuloslistalla 62.

”Solidia menoa parin virheen sävyttämänä. Molemmat bogit kolmella putilla, mikä synkisti menoa. Pari birkkupaikkaakin jäi käyttämättä”, Samooja ruoti tiedotteessa tekemistään.

Ensi viikolla ET matkaa Keniaan ja Samoojalla on yksinkertainen resepti Afrikkaan.

”Koitetaan ottaa tästä posit mukaan, ja lähdetään sinne iskemään kovaa.”

Tasainen taisto voitosta

Kilpailu oli erittäin tasainen. Ennen viimeistä kierrosta 16 pelaajaa oli kolmen lyönnin sisällä. Neljäntenä pelipäivänä näytti ajoittain siltä, että oli olemassa mahdollisuudet useamman pelaajan uusintaan voitosta. Voittotaisteluun janosi mukaan muun muassa Korean Jinho Choi, joka nousi 64 lyönnin kierroksensa ansiosta 39 pykälää jakamaan toista sijaa.

Tuloksella -11 kakkospaikkaa jakoi peräti yhdeksän pelaajaa.

Etelä-Afrikan Justin Harding (66) nousi tasaisesta rykelmästä lopulta voittajaksi. Hän villiintyi viiteen birdieen takaysillä. Voittonsa hän varmisti tekemällä kaksi birkuistaan väylille 17 ja 18. Näin Harding pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä voittoa ET:llä kahden lyönnin erolla.

Hardingin takana pahin uhkaaja oli kaksi lyöntiä perässä ollut Espanjan Nacho Elvira. Hän löi toiseksi viimeisellä reiällä (par 3) avauksensa viheriön viereen paksumpaan ruohoon, josta räväkkä chippi meni ohi reiän, eikä sitä seurannut puttikaan enää uponnut. Harding oli jo siirtynyt rangelle mahdollista uusintaa varten, mutta lopulta hänen ei tarvinnut enää mailojaan bägistään kaivaa.