23.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][26]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Mikko Korhoselle kauden ensimmäinen top 10 -sijoitus Indian Openissa

Myös Kalle Samooja taisteli itsensä 20:n joukkoon.

Mikko Korhonen (-4) säilytti kuin säilyttikin paikkansa kärkikymmenikössä sunnuntai-iltapäivänä päättyneessä Hero Indian Openissa. Hän pelasi Euroopan kiertueen kalenteriin kuuluvan turnauksen finaalikierroksella tuloksen 74, ja sijoittui jaetulle 10. tilalle.

Korhonen oli vielä kierroksen loppusuoralla kiinni paikasta viiden joukkoon, kunnes 15. reiällä korttiin livahtanut tuplabogey heikensi  tasaisessa koitoksessa asemia. Tämän lisäksi hän teki kierroksellaan kolme birdieä ja kolme bogia

”Oli siistiä olla kärkihaminoissa pitkästä aikaa. Hyvä pelirohkeus säilyi tänään. Ei vain riittänyt tällä kertaa”, Korhonen sanoi.

”Aika hermoja raastava päivä, kun pelattiin kovassa tuulessa. Tämä on todella huima areena tuulisessa kelissä. Ihan hyvää golfia koko päivä. Heti ensimmäisellä reiällä pallo hukkui, mutta selvisin siitä bogilla. Viidennellätoista löin välilyönnin vasemmalle metsään ja tein tuplabogin yhdellä putilla.”

Vaikka Korhonen ei ollut päätöspäivänä aivan parhaimmillaan, haali hän New Delhissä − joka tapauksessa − kauden ensimmäisen top 10 -sijoituksensa. Suomalaisista kymmenen joukkoon ovat tällä kaudella kertaalleen ET:llä yltäneet myös Kim Koivu ja Kalle Samooja.

Hienosti jaetulle 18. sijalle kirineen Samoojan (-3) päivän kohokohta oli luonnollisesti 12. reiällä tullut hole-in-one. 70 lyönnin kierros sisälsi myös kaksi birdieä ja kaksi bogia.

Samoojan nousu hyvään sijoitukseen oli esimerkillinen, sillä hän joutui puristamaan perjantain kierroksen viimeisellä reiällä birdien päästäkseen jatkoon. Turkulainen oli lauantain toiseksi kovin nousija, ja lopulta paikka kuuden joukkoon ei jäänyt kuin kahden lyönnin päähän.

Pitching wedgellä pallo lipun viereen alas ja jonkun pompun ja spinnin jälkeen se katosi.

”Tästä näkee, miten tärkeä on välillä tehdä cut numerolla. Ja varsinkin viimeisen reiän birdiellä”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Sunnuntain esitystään Samooja piti vahvana, vaikka etuysillä pallo ei tahtonut hänen mukaansa reikää löytääkään. Pieni turhautuminen alkoi jo hiipiä puseroon, mutta ysin jälkeen rupesi tapahtumaan. 10. reiän par oli mielenrauhan kannalta tärkeä.

Stephen Gallacher otti voiton sunnuntaina, jolloin hänen kotimaassaan Skotlannissa vietetään äitienpäivää. Caddiena toimi teemaan sopivasti oma poika, Jack. Kuva: Getty Images

”Avaus lähti vasemmalle todella paljon. Se osui out-rajaa merkkaavaan korkeaan verkkoon, ja pallo meni sen alle. Pienen selvittelyn jälkeen kävi ilmi, että verkkoa saa siirtää. Chippasin väylälle, löin rauta 8:n kolmeen metriin ja viikonlopun pisin putti salkkuun.”

Uran viides holari tuli 127-metrisellä reiällä, missä hän luki tuulen mahdollisimman onnistuneesti.

”Pitching wedgellä pallo lipun viereen alas ja jonkun pompun ja spinnin jälkeen se katosi”, Samooja kuvaili.

Kilpailun voitti edellisen viikon tapaan konkariosastoon kuuluva pelaaja, Stephen Gallacher (-9). Eroa kakkoseksi sijoittuneeseen Japanin Masahiro Kawamuraan kertyi yksi lyönti. 44-vuotiaan skotlantilaisen esitys oli sikäli poikkeuksellinen, että edes etuysillä tehty tuplapar ei lopulta estänyt hänen neljättä ET-voittoaan.

Viikonloppuna 14 birdieä mättäneen Gallacherin seitsemännen reiän suhmurointi ei ollut finaalikierroksen ainut omituinen seikkailu. Voitto näytti pidemmän aikaan olevan pedattu USA:n Julian Surille (-6), kunnes hän − niin ikään − sahasi kohtalokkaaksi osoittautuneen tuplaparin kentän 14. reiällä.

ET:n tilastoista tuskin löytyy nopeasti toista finaalikierrosta, missä kaksi voittokamppailussa olevaa pelaajaa tekee viimeisellä kierroksella reikätuloksen kahdeksan par-nelosilla.

Suri joutui tyytymään jaettuun neljänteen sijaan Etelä-Afrikan Christiaan Bezuidenhoutin kanssa. Espanjan Jorge Campillo (-7) kiilasi heidän eteensä kolmanneksi.

Kilpailun voittajan yhteissaldo ei odotetusti alittanut kentän 72 reiän paria kaksinumeroisesti. Parin alittaneita lopputuloksia kertyi vain 26, mutta parin ylittäneitä kierrostuloksia oli sunnuntaina peräti 47. Päivän heikommista tuloksista, 83, vastasivat ruotsalaiset Robert Karlsson ja Jens Dantorp. Kärjen tuntumassa kaksi ensimmäistä päivää olleen Karlssonin parhaan ja heikoimman kierrostuloksen erotus oli tylyt 15 lyöntiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje