23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Mikko Korhonen venyi top 20:een Maybank Championshipissä

Kisan kovin henkilökohtainen kierros kohenteli hienosti asemia lopullisessa tulosluettelossa. Korhonen oli myös turnauksen paras pohjoismaalainen.

Mikko Korhonen oli sunnuntaina loistavalla pelituulella lyötyään Kuala Lumpurin ET-turnauksen neljännellä kierroksella tuloksen 68. Se vei hänet 72 reiän kilpailussa kokonaistulokseen 277 (-8), mikä oikeutti mainiosti jaettuun 20. sijaan.

Nummelalainen esitti ensimmäisellä yhdeksiköllä (10–18) edellisen päivän tapaan lennokkaita otteita. Hän teki lauantain tapaan ulosmenonsa alkuun ja loppuun kaksi birdieä. Muut parista poikenneet reikätulokset olivat viitosen ja kuutosen (kentän 14. ja 15.) bogi ja birdie.

Toisella kenttäpuoliskolla (1–9) meno oli jälleen hieman rauhallisempaa, vaikka sisääntulo birdiellä käynnistyikin. Hän teki päivän toisen boginsa 12. (kentän 3.) reiällä, kunnes saldosi vielä yhden birdien toiseksi viimeisellä. Korhonen ei saanut koko viikon aikana otetta Saujana Golf & Country Clubin yhdeksänteen reikään, sillä hän sortui tällä par-nelosella jokaisena päivänä bogiin.

”Hyvä kierros loppuun. Oli hyvä lähteä ensimmäisenä ladulle. Birkkuja tulee hyvin, mutta myös bogeja. Kaiken kaikkiaan hyvä viikko”, Korhonen tiivisti.

”Eilen sain jonkun lämpöshokin pelin jälkeen, olin ihan pois pelistä koko loppupäivän. Tärisin vaan peiton alla. Tänään aamulla oli vielä varsin heikko olo, mutta jotenkin se parani. Rankat olosuhteet. Olen iloinen, että selvisin hengissä.”

Lämpöhalvauksesta kärsineellä Mikko Korhosella oli täysi työ pitää itsensä viileänä Kuala Lumpurin helteessä. Kuva: Petri Timonen

Lopputulos oli hieno osoitus paitsi Korhosen taistelutahdosta myös vahvasta kisarutiinista, sillä lämpöhalvauksen lisäksi hän kärsi kuuden tunnin aikaeron takia melkoisesta unen puutteesta ja oli lauantaina astua kentällä kuningaskobran päälle.

Korhonen ansaitsi kilpailusta palkintorahaa 30 933 euroa. Hän on pelannut kuluvalla kaudella neljä kilpailua ja selviytynyt kaikissa jatkokierroksille.

Korhonen pelasi sunnuntaina nelinkertaisen ET-voittajan Matteo Manasseron ja yhden ykköstilan kiertueella saavuttaneen Peter Uihleinin kanssa. Manasssero päätyi hänen kanssaan samaan lopputulokseen pelattuaan finaalikierroksella niin ikään tuloksen 68. Viime viikon kisassa kärkipäässä keikkunut Uihlein (71) jäi kaksikosta kolmen lyönnin päähän.

Malesiasta Korhonen lentää Australian Perthiin, jossa käynnistyy ensi viikon torstaina World Super 6 -kilpailu.

Fabrzio Zanotti (-19) 0li sunnuntaina hurjassa vedossa. Hän pelasi hienossa paikassa finaalikierroksen kovimman (63) tuloksen, ja kiilasi jo voittajalta näyttäneen David Lipskyn edelle kalkkiviivoilla. Zanotti sinetöi voittonsa näyttävällä loppukirillä. Paraguaylainen pelasi kierroksen viimeisen kolmanneksen viisi alle, ja ratkaisi pelin edukseen 18. reiän eaglellaan.

Bernd Wiesberger (-17) sijoittui Kuala Lumpurissa kolmanneksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)