18.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][34]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Mikko Korhonen Suomen valopilkku Hollannissa – Ilosella murheellinen päivä

Korhonen on ainoana suomalaisena miinuksella avauskierroksen jälkeen. Kazakstanin Challenge Tour -kisassa Kalle Samooja lähti liikkeelle terävästi.

Tulppaanimaan ET-kisa, KLM Open, alkoi suomalaisittain ohdakkeisesti. Aamuryhmissä pelanneet Kim Koivu (73/ +2) ja Tapio Pulkkanen (77/ +6) jäivät pahalle takamatkalle jatkokierroksia ajatellen, eikä iltapäiväryhmissä kentälle lähteneen Mikko Ilosen (82/ +11) päivä sujunut sen sutjakkaammin.

Pulkkasen ongelmaksi koituivat etenkin kaksi tuplabogia. Koivu piti korttinsa puhtaana tuplista, mutta Pulkkasen tapaan birdietili karttui kierroksen aikana vain yhdellä.

Ilonen tehtaili kaksi birdietä, mutta hänen kortistaan löytyi neljän bogin jatkeeksi kaksi tuplaa ja yksi tripla.

The Dutch -kentällä rumia lukemia syntyy helposti. Kenttä rankaisee huonoista lyönneistä armottomasti, sillä vesi on pelissä peräti 14 väylällä.

Ensimmäisen päivän jälkeen cut-raja näyttää asettuvan tuloksen -2 tietämille. Perjantaina Koivun on onnistuttava vähintäänkin erinomaisesti selvittääkseen tiensä viikonlopun peleille. Pulkkasen ja Ilosen kohdalla jatkohaaveet elävät kituvalla liekillä.

Korhonen hyökkäsi par-viitosilla

Kuusi kertaa KLM Openin pelannut, ja jokaisella yrittämällä jatkoon selvinnyt Mikko Korhonen sen sijaan tuntuu olevan kuin kotonaan haastavalla kentällä. Vaikka valmistautuminen kilpailuun jäi lentokoneen teknisten ongelmien johdosta lyhyeksi, oli Korhonen hereillä heti kierroksen alusta lähtien.

Täällä lyödään paljon avauksia draiverilla, joten kovin konservatiivisesti ei voi pelata.

Hän teki ensimmäisen yhdeksän reiän aikana kaksi birdietä ja selvitti muut par-tuloksin. Takalenkillä Korhonen viimeisteli kahdeksan parin jatkeeksi yhden birdien. Birkuista kaksi syntyi par-viitosilla, yksi par-kolmosella.

Kierrostulos 68 (-3) oikeuttaa avauskierroksen jälkeen jaettuun 27. sijaan.

”Tänään oli hyvää menoa. Tiiltä olin väylällä melkein koko ajan. Se on tärkeää, sillä pitkä raffi on paha paikka olla. Täällä lyödään paljon avauksia draiverilla, joten kovin konservatiivisesti ei voi pelata. Raudoilla löin kyllä vinojakin vetoja, mutta pelastin monta hyvää paria”, hän sanoi.

”Tänään oli hyvä keli tuloksen tekemiselle, tuuli oli niin vähäistä.”

Korhonen on pelannut kuluvalla kaudella par 5 -reiät 4,67 lyönnin keskiarvolla. Tilasto on huomattavan kova. Esimerkiksi erittäin pitkälyöntisenä tunnettu Tapio Pulkkanen on parhaana suomalaisena par 5 -väylien tuloskeskiarvossa vain 0,02 lyöntiä Korhosta edellä.

Kilpailun kärjessä tilanne on tasainen. Kiinan Ashun Wun johtotulos on -7, mutta kahden lyönnin sisällä kiinalaisesta on peräti 14 miestä.

Samoojalla vahva aloitus Kazakstanissa

Paikkansa Euroopan kiertueelle jo lähes varmistanut Kalle Samooja jatkoi hyviä otteitaan Challenge Tourin ison rahan kilpailussa Kazakstanissa.

Kalle Samoojalla on syytä hymyyn. Hyvä sijoitus tällä viikolla riittää nostamaan turkulaisen ensi kaudeksi pääkiertueelle. Kuva: Tomi Natri.

Turkulainen on ensimmäisen pelipäivän jälkeen jaetulla seitsemännellä sijalla tuloksella 67 (-5). Eroa kisaa johtavaan Saksan Moritz Lampertiin on vain kaksi lyöntiä.

Oliver Lindell (+1) ja Antti Ahokas (+6) olivat torstaina hankaluuksissa Zhailjau Golf Resortin kentällä. Lindell taistelee edelleen jatkopaikasta, mutta Ahokkaan tilanne on vähintäänkin haastava.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje