14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Mikko Korhonen säilytti mahdollisuudet huippusijoitukseen Saudi Internationalissa

Korhosella on koossa mallikas sarja pelkkiä kuutosella alkavia kierrostuloksia.

Mikko Korhonen lähtee hyvältä iskuetäisyydeltä King Abdullah Economic Cityssä meneillään olevan Saudi Internationalin päätöskierrokselle. Hän pelasi Euroopan kiertueen ohjelmaan kuuluvassa turnauksessa lauantaina tuloksen 68, ja on jaetulla 22. sijalla.

Korhonen (-5) aloitti birdietehtailun Royal Greens Golf & Country Clubin kentän neljännellä reiällä, jolla hän oli tehnyt birdien myös kahtena edellisenä päivänä. Seuraavan reiän bogin hän kuittasi kahdella peräkkäisellä birdiellä, ja päätti ulosmenon bogi-tulokseen.

Helsinkiläinen teki 11:llä kilpailun ensimmäisen birdiensä par-kolmosilla, ja aloitti kierroksen viimeisen kolmanneksen bogilla. Turnauksen kolmas peräkkäinen kuutosella alkava kierrostulos sinetöityi lopulta 18. reiän birdien myötä.

”Ihan hyvä päivä tämäkin. Samanlaista hommaa edelleen, parempia putteja jo, mutta en saanut vieläkään ihan uppoamaan. Paikkoja oli ihan hyvin. Bogi napsahti kyllä korttiin aina, kun oli pienikin mahdollisuus. Hyvää lyömistä pääpiirteittäin, muutama huono joukossa tietysti. Kärsivällisyys on avain tälläkin viikolla”, Korhonen sanoi.

Tuloslistalla neljä pykälää pudonnut Korhonen on jäänyt voittotaistelun kannalta johtopaikkaa jakavista USA:n Dustin Johnsonista ja Kiinan Haotong Listä (-16) jo liian kauas, mutta huippusijoitus on edelleen täysin mahdollinen: kuudetta sijaa jakavat pelaajat ovat vain kolmen lyönnin päässä.

Li teki lauantain kierroksella poikkeuksellisesti kolme eaglea par-nelosilla ja kuorrutukseksi vielä yhden par-viitosella kentän päätösreiällä. Tuplabogista huolimatta näyttävän tuloksen, 62, lyönyt pelaaja menetti viime viikolla tukun maailmanlistan pisteitä ja yli 80 000 euroa Dubaissa päätösreiän caddie-virheen takia, mutta näyttäisi päässeen tästä episodista yli ilman suurempia ongelmia.

Englannin Tom Lewis (-11) jakoi Lin kanssa päivän kovinta tulosta, ja kiipesi 18. tilalta kolmanneksi.

Pohjoismaalaisista parhaana jatkaa kuudetta sijaa jakava, Challenge Tourin viimevuotinen rankingykkönen, Tanskan Joachim B. Hansen (-8).

Kim Koivu, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja karsiutuivat 36 reiän jälkeen ensimmäistä kertaa Saudi-Arabian maaperällä pelattavassa Euroopan kiertueen turnauksessa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje