16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Mikko Korhonen pelaa kuin hurmiossa – jakaa johtoa Portugalissa

Mikko Korhosella on sunnuntaina mahdollisuus paitsi varmistaa ensi kauden pelioikeus myös taistella uransa ensimmäisestä voitosta ET:llä.

Mikko Korhonen kertoi ennen Portugal Mastersin alkamista lähtevänsä kilpailuun rennolla, mutta päättäväisellä asenteella. Tavoite oli pedata kolmen ensimmäisen kierroksen aikana itselleen mahdollisuus pelata sunnuntaina kilpailun kärkisijoista – ja samalla ensi kauden pelioikeudesta.

Se tavoite on täyttynyt, ja Korhonen lähtee sunnuntaina viimeiselle kierrokselle jaetulta ykkössijalta yhdessä Tanskan Anders Hansenin kanssa.

Lauantaina Korhonen pelasi kuin hurmiossa ja teki tuloksen 64 (-7). Avauskierros sujui torstaina samalla lyöntimäärällä ja perjantaina tulos oli 67 (-4).

Hyvää peliä taas. Birkkuja tuli ja fokus pysyi hetkessä. Huomista odotellessa, Korhonen tyytyi toteamaan turhia hehkuttamatta.

Lauantaina Korhonen viimeisteli kahdeksan birdietä ja vain yhden bogin. Paikkoja oli jopa pari lyöntiä parempaan tulokseen, kaksi birkkuputtia pyörähti ulos kupin reunasta.

Korhonen sai syystäkin reilusti ruutuaikaa Viasatin tv-lähetyksessä. Pelurin olemus oli silmiinpistävän levollinen ja päättäväinen.

Korhosen on sijoituttava kilpailussa arviolta 15 parhaan joukkoon uusiakseen pelioikeutensa kiertueelle. Kolmen kierroksen jälkeen sijaa 13 jakaa viisi pelaajaa tuloksella -13. Heihin Korhosella on eroa viisi lyöntiä.

Anders Hansen saa huomenna kärkiryhmään seurakseen Mikko Korhosen. Kuva: Getty Images.

Anders Hansen saa huomenna kärkiryhmään seurakseen Mikko Korhosen. Kuva: Getty Images.

Korhosen kanssa kisan piikkipaikan jakava Hansen, 46, ehti jo lopettaa uransa noin vuosi sitten. Kesäkuussa hän kuitenkin teki comebackin kotimaansa kamaralla Made in Denmark -kilpailussa. Sen jälkeen juutti on pelannut kolme kisaa, joissa paras sijoitus on 16:s.

Hansen nousi kisan kärkeen lauantaina pelattuaan kierroksensa 62 lyönnillä, vasta toisen kerran pitkän uransa aikana.

Huomenna Hansen pelaa uransa 1500:nnen kierroksensa Euroopan kiertueella ja metsästää uransa neljättä voittoa kiertueella. Suomalaisittain makeampi päätös kisalle tietenkin olisi se, että kannua Vilamourassa nostelisi Korhonen, jolla voittoja tilillä ei vielä ole. Kertaalleen hän tosin on ollut paras kiertueen karsintafinaalissa.

Mukaan voittokamppailuun ilmoittautui myös kolminkertainen major-voittaja, Irlannin Padraig Harrington. Konkarilla oli eväitä parempaankin, mutta hän uitti pallonsa pariin otteeseen Victoria Clube de Golfen luikuisissa vesiesteissä.

Harrington (-17) on kuitenkin jäänyt vain lyönnin Korhosesta ja Hansenista. Neljännen sijan jakavat Andy Sullivan, Chris Paisley ja Paul Lawrie tuloksella -16.

Golfpiste twiittaa Korhosen kierroksen paikan päältä sunnuntaina @golfpiste

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)