Live scoring 21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Mikko Korhonen: "Odotin, että joudun kamppailemaan voitosta viimeiseen asti"

Mikko Korhonen juhlii voittoa alppimaassa, koska ei voittovelvollisuuksien takia ehtinyt enää lennolle sunnuntaina. Getty Images

Euroopan kiertueen Shot Clock Masters -kilpailun Itävallassa voittanut Mikko Korhonen myönsi, että viimeinen pelipäivä ukkoskeskeytyksineen oli hermoja raastava.
Lue artikkeli: Se on siinä: ylivoimainen Mikko Korhonen voitti Itävallassa!

”Kyllä olo oli tänään jännittynyt ja kun nyt mentiin kahden hengen ryhmissä, tuntui että muutaman kerran tuli vähän kiire. Täytyy sanoa, että se lyöntikello toimi jollain tavalla minun edukseni, koska ei jäänyt aikaa miettiä likaa. Piti vaan mennä ja lyödä”, Korhonen sanoi.

”Varsinkin pidemmissä puteissa ja chipeissä tuli vähän kiire. Ei noin nopeasti normaalisti tule pelattua.”

”Odotin, että joku tulee takaa kovaa. Lähdin siitä, että siitä tulee kamppailu viimeisille rei’ille asti. Oli yllättävää nähdä, ettei kukaan päässyt tuon lähemmäksi. Se on kuitenkin oltava asenne, että voitosta joutuu pelaamaan viimeiseen asti, sillä tavalla peli pysyy terävänä eikä tule tehtyä hölmöjä virheitä.”

Korhonen myönsi, että voittoajatukset kävivät mielessä parin viimeisen päivän aikana useaan otteeseen.

”Kyllä niitäkin oloja tuli, mutta yritin vaan saada ne ajatukset nopeasti pois mielestä ja keskittyä seuraavaan lyöntiin. Kaikki maailman ajatukset tuli kyllä käytyä läpi. Siihen nähden pystyin pysymään yllättävän hyvin hetkessä kiinni.”

”Ukkoskeskeytykset tulivat kyllä tosi pahaan saumaan. Menihän siinä pasmat sekaisin, se oli aika harmi kyllä. Ja tuli ne pari bogia. Mutta hyvin se meni, en lyönyt oikeastaan kuin pari huonoa lyöntiä koko kisan aikana. Aika hyvä kisa se oli”, sanoi Euroopan kiertueen Race to Dubai -listalla sijalle 35 noussut Korhonen.

Korhonen on jahdannut ensimmäistä voittoaan pitkään. Kun hän kelaa uraansa taaksepäin, nousee jonkinlaiseksi käännekohdaksi Portugal Mastersin kolmossija toissakaudelta.

”Sen jälkeen on ollut sellainen olo, että musta on siihen joskus. Että voin voittaa Euroopan kiertueella. Sen jälkeen tulleet kakkossijat ovat luoneet vahvaa itseluottamusta, ja samoin Wentworth muutama viikko sitten. Pelasin siellä nimimiesten kanssa vikoissa ryhmissä, ja siitä tuli tekemiseen ja itseluottamukseen sopivasti lisää buustia.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)