16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Mikko Korhonen hurjassa iskussa Qatarissa

Mikko Korhonen keskittyi Qatarin kisan alla akkujen lataamiseen ja ratkaisu näyttää olleen täysin oikea. Kuva: Getty Images.

Mikko Korhonen avasi Qatar Mastersin bogittomalla, 65 (-7) lyönnin kierroksella, ja on kilpailussa hienosti toisena. Mikko Ilosen kierros oli puolestaan mollivoittoinen.

Mikko Korhonen ei asettanut itselleen suuria odotuksia golfin Euroopan kiertueen Qatar Mastersin alla, koska tunsi itsensä uupuneeksi kovan kilpailurupeaman takia.

Torstaina väsymyksestä ei kilpailun ensimmäisellä kierroksella näkynyt jälkeäkään, kun Korhonen selvitti kierroksensa upeasti 65 lyönnillä eli seitsemän alle parin.

Kauden kolmannessa kisassaan pelaavan nummelalaisen päivä oli virheetön ja kierros sujui ilman bogeja.

Reiältä 10 käynnistynyt kierros lähti heti alusta kehittymään erinomaiseen suuntaan, kun Korhonen pelasi neljä ensimmäistä reikäänsä kolme alle parin. Etulenkille hän teki birdiet vielä rei’ille 16 ja 18.

Kentän toinen puolisko lähti sekin käyntiin birdiellä ja loppukierroksen aikana Korhonen kruunasi vielä päivänsä tekemällä birdien reiälle neljä (Korhosen 13.).

Tyylilleen uskollisena Korhonen oli äärimmäisen vahva etenkin kentän neljällä par-viitosella, jotka hän selvitti kolme alle parin.

”Vaikea sanoa (miten se näin hyvin lähti kulkemaan). Minulla oli aika rento fiilis ja löin jo eilen hyvin palloa. Putit upposivat aika kivasti tänään. Tuulta ei ollut nimeksikään, se helpotti kyllä. Hyviä paareja tein myös muutaman, ja momentum pysyi päällä”, Korhonen sanoi.

”Koitetaan vetää yhtä rennosti huomenna.”

Hän on kilpailussa avauspäivän jälkeen toisena, lyönnin kisaa johtavasta Walesin Bradley Dredgestä jääneenä. Tulostaso oli torstaina kaiken kaikkiaan hämmentävän kova, ja kahden lyönnin päässä Korhosesta on yhteensä 11 pelaajaa.

Mikko Ilonen ei löytänyt parasta peliään Doha Golf Clubilla torstaina. Kuva: Getty Images.

Kisan toinen suomalainen, Mikko Ilonen, oli torstaina vaikeuksissa. Tulos 74 ei riittänyt avauspäivän jälkeen sadan joukkoon, ja lahtelaisella on perjantaina tekemistä estääkseen peliensä päättymisen kahteen kierrokseen.

Ilonen sai tehtyä ensimmäisellä kierroksella vain yhden birdien, bogeja kertyi kolme.

Edellisessä kisassaan Abu Dhabissa Ilonen ei löytänyt ensimmäisen yhdeksän reiän jälkeen tuntumaa puttipeliinsä. Sama vaiva oli päällä torstaina Doha Golf Clubilla.

”Birdiejä ei tule millään vaikka paikkoja on. Odottelen pientä lumipalloefektiä saapuvaksi. Kun muutama putti tippuisi, se toisi itseluottamusta ja vaikuttaisi peli-ilmeeseen”, viimeisten 45 reiän puitteissa vain yhden birkun tehnyt Ilonen sanoi.

”Ei tämä tilanne mitenkään uusi ole, näitä jaksoja tulee. Askel ja lyönti kerrallaan edetään. Kyllä se vene sieltä kääntyy kun on kääntyäkseen. Pakottaa ei voi, turhautuminenkaan ei auta asiaa’, hän filosofoi.

Iloselta edellytetään perjantaina tulostason säilyessä samankaltaisena 66−67 lyönnin tulosta, jotta pelit Qatarissa jatkuisivat myös viikonloppuna.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)