20.– 27.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Mikko Korhonen helposti jatkoon – Dustin Johnson hurjassa vedossa ET:n ”Saudi-debyytissä”

Dustin Johnson hätyytteli viitosella alkavaa kierrosta. Tapio Pulkkasen kierros sai jo toisella reiällä erittäin epäonnisen käänteen.

Mikko Korhonen lähtee kohtuullisen hyvistä asemista Saudi-Arabiassa meneillään olevan ET-kilpailun jälkimmäiselle puoliskolle. Hän pelasi turnauksen toisella kierroksella tuloksen 69, ja on iltapäivän viimeisten ryhmien odotellessa pääsyä kentälle, jaetulla 26. sijalla.

Kokonaistilanteessa kolme alle oleva Korhonen teki päivän ensimmäisen birdiensä neljännellä reiällä. Tätä seurasi kaksi perättäistä bogia, minkä jälkeen hän korjaili tilannetta toisella birdiellään.

Sisääntulon ainoa parista poikennut reikätulos oli takaysin ensimmäisellä tullut birdie.

”Aika samanlainen kierros kuin eilenkin, ihan hyvää peliä. Upottaminen on hitailla viheriöillä aika hankalaa vähänkin pidemmältä matkalta, kun putteja joutuu ihan lyömään perille. Onneksi griinit ovat jo vähän parantuneet”, Korhonen sanoi.

”Tänään avaukset pysyivät hyvin ladulla, mutta lähestymislyönneissä on vähän parantamisen varaa”, hän jatkoi.

Korhonen on Saudi International -kilpailun johtoon noussutta maailmanlistan kolmosta Dustin Johnsonia (-11) kahdeksan lyöntiä jäljessä. Kuudetta sijaa jakavat pelaajat ovat kolmen lyönnin päässä, mutta ero kärkikymmenikköön saattaa vielä kasvaa iltapäivän kuluessa.

Helsinkiläinen pelaa kauden kolmatta kilpailuaan Euroopan kiertueella. Abu Dhabissa tuli karsiutuminen ja viime viikolla hän sijoittui Dubaissa 38:nneksi.

Uudella Royal Greens Golf & Country Clubin kentällä pelattavan turnauksen karsintaraja on tällä hetkellä -1:n kohdalla. Tapio Pulkkanen ja perjantain toiseksi kovinta tulosta, 65, sivuava Kim Koivu ovat tästä kuuden lyönnin päässä, ja tulevat karsiutumaan.

Näin on myös Kalle Samoojan (+7) kohdalla, joka pelasi kolme lyöntiä paremmin (72) kuin ensimmäisellä kierroksella.

Varsinkin rautalyönnit tuntuivat jopa paremmilta kuin edellisillä viikoilla.

Pulkkanen harmitteli toisen kierroksen kehnoa aloitusta, mikä vei pohjaa perjantaille suunnitelmissa olleelta loppukiriltä.

”Tänään oli vaikea startti päivään. Ekalle bogi ja toisella lähestyminen lipputankoon, ja siitä veteen”, hän sanoi.

Dustin Johnson teki kentällä mitä tahtoi perjantain kierroksella. Kuva: Getty Images

Vaikka käteen jäi selvä karsiutuminen, löysi ”Hattu-Tapio” tuloksen takaa jotain hyvääkin.

”En oikein saanut paikkoja käytettyä hyväksi tällä viikolla. Varsinkin rautalyönnit tuntuivat jopa paremmilta kuin edellisillä viikoilla. Nyt pieni huili, ja Omanissa seuraava kisa.”

Paikkoja riitti myös Samoojalla, joka sai − toisin kuin Pulkkanen − hyvän alun kierrokselleen.

”Hyvä alku, mutta puttipeli oli eilisen tapaan melko synkkää. Paikkoja oli siihen malliin, että 5−6 allekin olisi ollut tehtävissä etuysillä”, hän sanoi tiedotteessa.

Takaysillä meno muuttui tervanjuonniksi.

”Yksi vähän huonompi lyönti, ja heti bogi. Se oli isku palleaan.  Rupesi vähän reiät loppumaan kesken. Lopussa oli tiukat lipun paikat ja homma meni vähän läpsyttelyksi.”

Samooja korosti puttipelin merkitystä erityisesti henkisellä puolella.

”Sen huomaa heti, että puttipelin ollessa kunnossa muukin toimii. Se tuo tuen ja turvan, josta Dubai oli hyvä esimerkki. Tällä viikolla joutui henkisesti koville griinien kanssam ja seuraavalle kolmelle viikolle riittää työnsarkaa, että taso nousee. Täytyy olla vaan parempi. Ei siinä sen kummallisempaa”, Omanissa pelejään jatkava turkulainen totesi.

Paalulle noussut USA:n Dustin Johnson täräytti perjantaina upean, yhden eaglen ja seitsemän birdieä sisältäneen kenttäennätyksen, 61. Eroa toista sijaa jakaviin, ja kierroksensa niin ikään loppuun saakka pelanneisiin Etelä-Afrikan Zander Lombardiin ja Kiinan Haotong Lihin on kolme lyöntiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)