[10][12]

[10][12]
European Tour

Mikko Korhonen: ”Ehdottomasti viikon paras päivä”

Korhonen ylsi Verdura Golf Clubilla kauden kolmanneksi parhaaseen sijoitukseensa.

Mikko Korhonen (-8) onnistui mainiosti Sisiliassa pelatusssa Rocco Forte Open -kilpailussa. Finaalikierroksella tuloksen 69 pelannut helsinkilänen jakoi sijan 11 kuuden muun pelaajan kanssa ja ansaitsi palkintorahaa 15 614 euroa.

”Tänään oli ehdottomasti viikon paras päivä. Tuulta oli taas, ei ihan eilisen lukemia kuitenkaan. Draivasin erittäin hyvin tuulessa ja raudatkin ihan mukiinmeneviä”, Korhonen sanoi.

”Puttaaminen on kovassa tuulessa haastavaa, eikä birdie-paikkoja kovin paljon tule. Tänään käytin ne hyvin”, neljä birdieä sunnuntaina tehnyt Korhonen totesi. Bogeja hänelle kirjattiin kaksi.

Tärkeintä oli pelissä pysyminen loppuun asti. Keskivaiheilla oli herpaantuminen lähellä, mutta pääsin takaisin peliin kiinni nopeasti. Hyvä viikko ja pari hyvää tuulipäivää tähän loppuun. – Mikko Korhonen

Korhonen lentää Italiasta Englantiin, jossa hän osallistuu ensi viikolla palkintoarvoltaan 6,26 miljoonan euron BMW PGA Championshipiin.

Kilpailu oli Korhoselle kauden kymmenes. Hän on sijoittunut kaudella 20 parhaan joukkoon jo neljästi. Tienestejä on koossa 221 659 euroa, mikä oikeuttaa Race to Dubai -listalla 52. sijaan.

Sunnuntaina tuloksen 71 pelannut Roope Kakko (-1) oli 55:s.

Kakko teki jokaisella kierroksellaan neljä birdieä. Vaikeissa olosuhteissa käyty kolmas kierros toi korttiin kaksi tuplaa ja kariutti toiveet noususta.

”Sunnuntai oli peliesityksen osalta viikon paras. En vaan saanut käännettyä sitä huipputulokseksi. Sisilian ja Portugalin (22:s) kilpailuista jäi reppuun enemmän hyviä tuntemuksia kuin mitä sain tuloksina aikaan”, Kakko sanoi

”Pitää vaan olla jatkossa kisatilanteessa kärsivällisempi ja vaatia itseltä enemmän.”

Alvaro Quiros menetti tukevan johtonsa, mutta korjasi potin uusinnassa. Kuva: Getty Images

Rajoitetun kortin ET:lle omaava Kakko pelaa seuraavan kerran pääkiertueella Itävallassa 8.–11. kesäkuuta.

Kilpailun voitti toisella uusintareiällä Etelä-Afrikan Zander Lombardin kukistanut  Alvaro Quiros. Ykköstila oli vuosien 2006−2011 jaksossa kuusi ET-turnausta voittaneelle espanjalaiselle ensimmäinen lähes 5,5 vuoteen.

Quiros oli menettää voiton, vaikka oli 54 reiän jälkeen jo viiden lyönnin karkumatkalla. Sunnuntain peliesitys (73) jäi hänen osaltaan vaisuksi, missä pitkällä voitottomalla jaksolla oli oma vaikutuksensa asiaan.

”Olen todella onnellinen. Eihän sen olisi pitänyt mennä ihan tuolla tavalla, mutta voitto on voitto − se on kaikkein tärkeintä”, helpottunut Quiros sanoi.