Verdura Golf Clubilla pelatun turnauksen neljäs päivä ei sujunut Mikko Korhoselta odotusten mukaisesti. Kuva: Getty Images
European Tour |
13.5.2018

Mikko Korhonen: ”Aika raskas pettymys tämä on”

Korhonen harmitteli finaalikierroksen huonoa osumatuntumaa Sisilian ET-kilpailussa.

Mikko Korhosen toiveet korkeasta sijoituksesta Euroopan kiertueeseen kuuluvassa Rocco Forte Sicilian Openissa eivät toteutuneet kilpailun päätöskierroksella. Hän pelasi sunnuntaina tuloksen 72, ja putosi lopullisella listalla jaetulle 26. sijalle.

Jo kierroksen alku oli Korhoselle hankala. Hän teki päivän viidestä bogistaan kolme kuuden ensimmäisen reiän jaksossa, mutta kohenteli tilannetta ulosmenon lopussa kahdella perättäisellä birdiellä.

Korhonen aloitti takaysin bogilla, ja oli vielä 15. ja 17. reiän birdieillä kiinni paikasta 20:n joukkoon. Tämän esteeksi muodostui 18:lla tullut bogi.

”Aika raskas pettymys tämä on. Huono päivä. En osunut palloon oikein kunnolla koko päivänä ja olo oli kentällä löysä ja huono. Eipä tässä muuta voi sanoa”, hän kommentoi pettyneenä.

Muista suomalaisista Oliver Lindell ja Kalle Samooja (par) jakoivat 58. sijaa. Jälkimmäinen vastasi 68 lyönnin kierroksellaan päivän parhaasta suomalaistuloksesta.

Vaikeata oli, kolme huonoa lyöntiä pilasi kierrokseni tänään.

”Tänään sain kasaan ehjän hyvän rundin. Tällaista peliä olisin enemmän kaivannut tälle viikolle”, Samooja kertoi.

Kalle Samooja olisi kaivannut sunnuntain kaltaista peliä myös aikaisempina turnauspäivinä. Kuva: Getty Images

”Otetaan posit mukaan tältä viikolta ja suunnataan kohti Espanjaa reikäpeliturnaukseen. Kivahan täällä (Europan kiertueella) oli piipahtaa ja nähdä mitä tasoa vaaditaan. Ehkä yhden kisan vielä tulen vierailemaan tänne, mutta keskitytään nyt täysillä tuohon omaan touriin (Challenge Tour).”

Tuloksen 72 lyöneen Lindellin pelissä oli sunnuntainakin paljon hyvää, mutta kaksi huonoa reikää rokotti tulosta.

”Vaikeata oli, kolme huonoa lyöntiä pilasi kierrokseni tänään. Niistä kaikki huonot väylätulokset”, Samoojan tavoin haastajakiertueen kalustoon kuuva pelaaja sanoi.

Tapio Pulkkanen (+1) jäi edellisiä viisi pykälää alemmas.

”Vaikea viimeinen päivä. Lähestymiset olivat melko kaukana lipusta tänään”, Pulkkanen totesi.

Joakim Lagergren on häärinyt useissa ET:n kilpailuissa kärjen tuntumassa, mutta paras palkinto on mennyt kerta toisensa jälkeen sivu suun.  Sisiliassa hän onnistui vihdoin viemään homman päätyyn saakka. Kuva: Getty Images

”Puttaaminen ja draivaaminen olivat koko viikon hyvällä tasolla. Nyt pitää raudat ja lähipeli virittää kuntoon tuleviin koitoksiin.”

Kilpailun voitti ensimmäisellä uusintareiällä Mike Lorenzo-Veran päihittänyt Joakim Lagergren (-16).

Ykköstila oli jo kahdeksan vuotta ammattilaisena pelanneelle 26-vuotiaalle tukholmalaiselle ensimmäinen pääkiertueella.

”Olen odottanut koko urani tätä hetkeä. Olen niin onnellinen, etten pysty sitä sanoin kuvailemaan”, sanoi Lagergren, josta tuli sunnuntaina järjestyksessään 32:s ruotsalainen ET-voittaja.

”Kun tulet missanneeksi muutaman kerran voiton, ryhdyt haluamaan sitä ensimmäistä enemmän ja enemmän. Nyt kun olen päässyt ensimmäisen askelman yli, voin alkaa jahtaamaan lisää voittoja.”

Lorenzo-Veran, 33, ensimmäinen voitto antaa odottaa edelleen itseään. Ranskalainen koki uusintatappion jo toisena perättäisenä sunnuntaina. Viikko sitten tuli Alexander Levyn kanssa takkiin irlantilaisille Paul Dunnelle ja Gavin Moynihanille, GolfSixes-parikilpailun playoffissa.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.