Mikko Ilosella tuskin on tällä viikolla pipolle käyttöä Australian ET-turnauksessa. Kuva: Getty Images
European Tour |
29.11.2017

Mikko Ilosen ”Australian kiertue” jatkuu Kultarannikolla

Myös Kim Koivu on mukana Sergio Garcian, Adam Scottin ja Mark Leishmanin tähdittämässä Australian PGA Championshipissä.

Euroopan kiertueeseen lukeutuva Australian PGA Championship käynnistyy torstaina Brisbanen eteläpuolella, pitkistä hiekkarannoista kuuluisaksi tulleella loma-alueella, maan itärannikolla.

Mikko Ilosen kahden turnauksen mittainen visiitti Australiaan alkoi viime viikolla Sydneyssä. Lahtelaisen sijoitus Australian Openissa oli 44:s.

”Maanantain pidin vapaata, tutustuin paikallisiin rantoihin. Tiistaina ehdin pelata Johan Edforsin kanssa yhdeksän ensimmäistä reikää. Keskiviikon ohjelmassa iltapäivällä oli pro-am”, Ilonen sanoi.

”Tiiauspaikoilta väistellään väyläbunkkereita, ja lähestymisiä nostellaan kumpujen väliin viheriöille. Puttaaminen voi nousta minulle suurimmaksi haasteeksi, kun pari vuotta sitten vaihdetut bermuda-ruohot eivät ole vielä oikein asettuneet paikalleen. Linjojen kanssa on tekemistä.”

Kilpailun suurimmat menestyssuosikit ovat Sergio Garcia, Adam Scott sekä Marc Leishman.

Suomalaisista on mukana myös Kim Koivu, joka sai ET:lle rajoitetun kortin selviytymällä karsintafinaalissa kahdelle viimeiselle kierrokselle. Koivun päätyömaa tulevalla kaudella on kuitenkin Challenge Tour.

Kim Koivu pelaa Gold Coastilla ensimmäisen ET-turnauksensa. Kuva: Getty Images

”Kerran aiemmin olen Kimin tavannut. Mukavaa, että saadaan uusia naamoja mukaan haistelemaan pääkiertueen tunnelmaa. Onnea ja menestystä paidattomien sarjoihin”, Ilonen toivotteli vastikään amatööriydestään luopuneelle helsinkiläiselle.

Kisa on Iloselle kalenterivuoden 23:s ja viimeinen. Hän lentää suoraan Australiasta Floridaan yhdistetylle lomalle ja harjoitusleirille, josta palaa vasta tammikuun toisella puoliskolla Abu Dhabin kisaan.

Myös Kim Koivu odotteli keskiviikkoiltana hyvillä mielin aamulla alkavaa turnausta.

”Mukavaa, rentoa porukkaa täällä. Paljon on myös kavereita, joiden kanssa painittiin samoissa kisoissa amatööriaikoina”, hän sanoi.

”Paikallinen caddie tietää kentän kuin omat taskut, ja sen mukaan ollaan itselle sopiva  pelisuunnitelma rakennettu. Vahvuuksien kautta, ja vähän kokeneemmiltakin pelaajilta olen täällä vinkkiä kysynyt.”

Kenttä vaatii Koivun mukaan fadea tiiltä, joten kisa-areena sopii tältä osin hyvin hänen silmäänsä.

Royal Pines Resort isännöi palkintoarvoltaan vajaan miljoonan euron Australian PGA Championshipiä myös vuosina 2015 ja 2016, hyvin pitkään myös naisten LET-kilpailua kauden alkuvaiheilla.

Euroopan kiertueella pelataan samanaikaisesti Kultarannikon kilpailun kanssa myös toinen turnaus, Mauritius Open. Tämän Heritage Golf Clubilla käytävän kisan eturivin voittajasuosikkeja ovat muun muassa Dylan Frittelli, Louis Oosthuizen, Alexander Björk, Nicolas Colsaerts sekä George Coetzee.

Palkintopotiltaan kutakuinkin Australian PGA Championshipin tasoisessa Mauritius Openissa ei ole mukana suomalaispelaajia.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.