23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Mikko Ilonen sai tuulesta kaverin Dubain kisan avauspäivänä

Ilonen on johdossa olevaa Sergio Garciaa neljä lyöntiä perässä. Tiger Woodsin ensimmäisen kierroksen esitys oli tahmea.

Mikko Ilonen pelasi pirteästi Emirates Golf Clubilla käynnistyneen Dubai Desert Classicin ensimmäisellä kierroksella. Tulos 69 riittää 18 reiän jälkeen jaettuun 13. sijaan.

Lahtelaisen kierros sisälsi neljä birdieä ja yhden bogin. Majlis-kentän 10. lyöntipaikalta liikkeelle lähtenyt Ilonen teki päivän ainoan boginsa toisella (kentän 11:s) reiällä. Hän kuittasi virheensä pian birdiellä, ja oli kierroksen puolivälissä tilanteessa par.

Kierroksen paras vaihe osui reikien 10–13 (kentän 1–4) jaksoon, jossa hän teki päivän loput kolme birdieään.

”Sain tehtyä tuulesta kaverini. Maltoin pelata taipumuksiini sopivia lyöntejä. Onnistuin saamaan lähestymisiin oikeat mitat, birdiepaikkoja tuli paljon etenkin kierroksen toisella puoliskolla”, Ilonen sanoi.

Hän starttaa perjantain kierrokselleen jo kello 5.55 Suomen aikaa.

Kovaa, tuulista keliä on luvassa. Aamulla on vielä suhteellisen kylmää. Tärkeää on tehdä lämmittely erittäin huolellisesti, jotta kroppa ja pää ovat hereillä ensimmäisestä lyönnistä alkaen.

Ilonen on pelannut Dubaissa kolme kertaa neljän kierroksen yhteistulokseksi 13 alle parin. Sijoitukset ovat noina vuosina olleet kuudes, viides ja 16:s.

Kilpailun johdossa on Espanjan Sergio Garcia tuloksellaan 65. Chilen Felipe Aguilar ja Etelä-Afrikan George Coetzee ovat lyönnin päässä.

”Kierroksen loppu – sanoisinko viimeiset viisi-kuusi reikää – oli mennä hieman hankalaksi. Mutta oli hienoa saada kilpailu käyntiin hyvällä tuloksella. Huomenna on luvassa rankka päivä, mutta nähtäväksi jää”, Garcia sanoi.

”Intohimoa löytyy ja siitä helppo pitää kiinni. Saamme tehdä sitä mitä rakastamme ja missä olemme varsin hyviä − se on mahtava asia. Ei ole vaaraa, että intohimo haihtuisi.”

Dubai Desert Classicin seuratuin pelaaja, Tiger Woods, oli torstaina pahasti kuutamolla. Hän ei pystynyt tekemään kierroksellaan yhtään birdieä, mutta bogeja kertyi viisi. Tulos 77 vei Woodsin tässä vaiheessa jaetulle 121. sijalle, takanaan seitsemän pelaajaa.

Woodsilta vaadittaneen perjantaina tukevasti kuutosella alkava tulos, jotta hänen pelinsä jatkuisivat myös viikonlopun kierroksilla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)