23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Mikko Ilonen luisui niukasti top 10:n ulkopuolelle Crans Montanassa

Suomalainen jakoi Sveitsin upeissa maisemissa kauden parasta sijoitustaan. Alexander Norén päihitti Scott Hendin ensimmäisellä uusintareiällä.

Mikko Ilosen (-9) haaveet vahvasta finaalikierroksesta European Mastersissa jäivät haaveeksi. Hän oli kisassa 54 reiän jälkeen lupaavasti neljäntenä, mutta kisan huonoin kierros, 70, pudotti lahtelaisen tulosluettelossa jaetulle 12. sijalle.

Ilonen toivoi lauantaina saavansa kärkeä päätöspäivänä kiinni heti kierroksen alussa, mutta toisin kävi. Hän teki toisen boginsa neljännellä reiällä, mutta korjaili tilannetta kahdella nopealla birdiellä. Seuraava bogi odotti kuitenkin ulosmenon toiseksi viimeisellä.

Odotukset aiemmilla kierroksilla hyvin sujuneella takaysillä (reiät 10–18) olivat sunnuntaina korkealla. Sisääntulon alussa ja puolivälissä tulleet birdiet lupailivat jo paikkaa kymmenen joukossa. Ilonen pelasi viimeiset neljää reikää yksi yli, ja lopulta 18. reiän bogi suisti hänet top 10:n ulkopuolelle.

Ilonen ei yltänyt sunnuntaina (väylät 7/13 ja viheriöt 11) kolmannen kierroksen kaltaisiin lyöntitarkkuustilastoihin, mutta putteja kertyi kohtuulliset 27. Viikonvaihteessa murheenkryyniksi osoittautui scramblaustilasto, joka näytti kahden jälkimmäisen kierroksen osalta vaisua lukemaa 1/10.

Kahtena ensimmäisenä päivänä Ilonen teki tulosta nimenomaan lähipelillä viheriön ympäristöstä. Hän rakensi parin kymmenen kertaa niillä 13 kerralla kun lähestyminen ei osunut viheriöön ”oikealla” lyöntimäärällä.

Ilonen jakoi Crans Montanassa 12. tilallaan kauden parasta sijoitustaan Euroopan kiertueella. 12. sija heltisi myös Malesian turnauksesta.

”Henki tekemisessä oli hyvä. Keskipitkät raudat pettivät minut muutamassa paikassa. Pelaaminen meni taisteluksi lähes alusta loppuun, ei tullut mitään ilmaiseksi. Jäi puuttumaan kunnon rytmi omaan tekemiseen”, kahdeksan lyöntiä kärjelle hävinnyt Ilonen luonnehti.

Näitä lähellä kärkeä sijoituksia on tullut melkoinen määrä. Tulos oli kuitenkin huomattavasti parempi kuin viikon alkaessa niskakivun iskettyä uskalsin toivoa. – Mikko Ilonen

Alexander Norén näytti jälleen vahvuutensa tiukassa paikassa. Kuva: Getty Images

Alexander Norén näytti jälleen vahvuutensa tiukassa paikassa. Kuva: Getty Images

Ilonen kuittasi European Mastersista palkintorahaa reilut 41 000 euroa. Kauden kokonaisansiot ovat nyt noin 350 000 euroa. Hän nousee muutaman sijan sekä ET:n rahalistalla (ennen kisaa 73:s) että maailmanlistalla (ennen kisaa 245:s).

Sveitsin kisa oli jo kauden 11. jolloin hän sijoittui top 25:een; tämä on Ilosen uran ennätys. Näistä ei siis yksikään ole top ten-sijoitus, joita kausien 2001–2015 aikana on kertynyt voitot (5) mukaan lukien 34.

Tasaisen hyvästä tekemisestä kertoo sekin, että Ilosen keskimääräinen sijoitus kuluvalla kaudella European Tourin kisoissa (43:s) on sekin uran paras.

Seuraava kisa käynnistyy torstaina Hollannissa, jonne Ilonen matkustaa suoraan Geneven kautta.

”Maanantaina on aamulla köli kädessä The Dutch -kentän rangella”, Ilonen kertoi nopeasta maisemanvaihdostaan KLM Openin kisapaikalle.

Crans Montanan turnaus huipentui Alexander Norénin ja Scott Hendin (-17) kaksintaisteluksi. Norén päästi toiseksi viimeisen reiän bogillaan Hendin tasoihin, ja näin kaksikko lähti uusintaan. Siinä Norénin kymmenmetrinen birdiputti ratkaisi ruotsalaiselle voiton heti ensimmäisellä jatkoreiällä.

”Tuntuu uskomattomalta olla nyt Seve Ballesterosin ja Thomas Bjørnin ohella ainoa kaksi kertaa European Mastersin voittanut pelaaja”, Norén sanoi. ”En olisi ikinä uskonut, että tästä vuodesta tulisi niin hyvä.”

”Olen tehnyt kovasti töitä tällä kaudella. Draiveri ei ole ollut aiemmin vahva puoleni, mutta nyt se toimii vakaammin. Tämä oli ensimmäinen kerta kun voitin kilpailun uusinnassa tai takaa-ajoasemasta finaalikierrokselle lähtiessä.”

Ilosen kanssa sunnuntaina pelannut Andrew Johnston (-14) nousi kisan kolmoseksi. Ryder Cupiin lähtevistä kymmenen joukkoon mahtuivat myös Lee Westwood (-12) ja Matthew Fitzpatrick (-11).

Voitto oli 34-vuotiaalle Norénille uran kuudes Euroopan kiertueella, edellinen tuli parisen kuukautta sitten Skotlannin avoimista. Hän noussee maailmanlistan seuraavassa päivityksessä 30:n joukkoon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)